DROGA IZ BEOGRADA

TKO JE NARUČIO ŠLEPER SA 100 KILOGRAMA MARIHUANE? Ovo su trojica švercera uhićena u spektakularnoj akciji zagrebačke policije

 
 Goran Mehkek, Željko Puhovski / CROPIX

Trojica osumnjičenih za krijumčarenje 100 kilograma marihuane u šleperu beogradskih registarskih oznaka privedena su jučer popodne u zgradu dežurnog tužiteljstva u zagrebačkoj Ilici, a danas se sa suda doznaje da su osumnjičenici, dvojica državljana Crne Gore i jedan srbijanski državljanin, zadržani u jednomjesečnom istražnom zatvoru.

Sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda istražni zatvor odredio je Predragu Markoviću, Davoru Avdiću i Stefanu Lalatoviću. Kako je riječ o stranim državljanima istražni zatvor im je određen zbog opasnosti od bijega, ali i ponavljanja nedjela, doznaje se na sudu.

- U ovom postupku branim dvadesetjednogodišnjega crnogorskog državljanina. Upravo su završila ispitivanja kod tužitelja - izjavio je jučer za Jutarnji list poznati zagrebački odvjetnik Rafael Krešić, bivši sudac Općinskoga kaznenog suda u Zagrebu. Krešić se u posljednje vrijeme afirmirao kao jedan od vodećih odvjetnika “krivičara” u Hrvatskoj.

Zagreb, 161017.
Rano jutros zapocela je akcija Agrokor.
Policijski istrazitelji usli su nesto prije 6 sati u Kulmerove dvore.
Na fotografiji: odvjetnik Rafael Kresic.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Boris Kovacev / CROPIX
Rafael Kresic

Zapljena u Dubravi Kako je Jutarnji jučer izvijestio, šleper beogradskih registarskih oznaka zaustavila je policija tijekom rutinske kontrole u petak pola sata prije ponoći u Ulici Klin u zagrebačkoj Dubravi. U vozilu su bili državljanin Srbije i dvojica državljana Crne Gore.

Sva trojica lišena su slobode i privedena u sjedište kriminalističke policije, a teretnjak su policajci držali pod nadzorom zbog sumnje u krijumčarenje droge. U subotu je po nalogu suda i u suradnji s tužiteljstvom počela pretraga vozila zbog čega je policija pozvala i vatrogasce kako bi iz teretnjaka izvadila pakete u kojima je bila droga.

Paketi marihuane bili su skriveni u krovnoj oplati prikolice.

Akciju pretrage šlepera i kasnije istraživanje proveli su kriminalistički operativci Službe kriminaliteta droga Policijske uprave zagrebačke.

Iz sjedišta policije odmah nakon uhićenja službeno je potvrđeno da su trojica uhićenika od petka navečer na kriminalističkom istraživanju u sjedištu kriminalističke policije, a u cijelu se akciju uključila i Carina.

Neslužbeno doznajemo kako su tijekom ispitivanja dvojica Crnogoraca tvrdila kako su se slučajno zatekli blizu šlepera. Vozač šlepera, Srbin Predrag Marković iznio je drugačiju obranu. Nastavlja se kriminalističko istraživanje s ciljem identifikacije svih osoba uključenih u krijumčarenje ove pošiljke marihuane.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 18:15