TOVARNIK

VELIKI ULOV NA GRANICI SA SRBIJOM: U hladnjači pronašli čak 280 kilograma marihuane! Policija objavila snimke, pogledajte gdje je bila skrivena droga

 
 MUP

Na Međunarodnom carinskom graničnom prijelazu Tovarnik djelatnici carinske mobilne jedinice i policije u pretrazi teretnjaka srbijanskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 25-godišnji državljanin Srbije, pronašli su skriveno 364 paketa s ukupno 280 kilograma marihuane, priopćeno je u petak iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

U priopćenju se navodi da je teretno vozilo s prikolicom-hladnjačom na granični prijelaz stiglo jučer (8. studenoga) oko 1,50 sati te da su pripadnici mobilne jedinice carine i policajci posumnjali da je krov prikolice-hladnjače preinačen, a prostor sadrži sumnjive pakete.

MUP

MUP

„Po nalogu Županijskog suda u Vukovaru obavljena je pretraga teretnog vozila prikolice , a u krovu hladnjače pronađeno je 364 paketa s oko 280 kilograma marihuane“, stoji u policijskom priopćenju.

MUP

Srbijanski državljanin je uz kaznenu prijavu predan državnom odvjetništvu zbog sumnje da je počinitelj kaznenog djela u sastavu zločinačkog udruživanja vezanog za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Dva posljednja slučaja krijumčarenja marihuane u krovovima kamiona nisu povezana

ZAGREB - Srbijanske krijumčare uhićene u Tovarniku s 280 kilograma marihuane skrivene u krovu kamiona hladnjače policija ne povezuje s grupom njihovih sunarodnjaka koja je tjedan ranije na isti način u Zagrebu 'pala' s 90 kilograma iste droge, doznaje se u policiji.

"Iako su te dvije velike pošiljke marihuane prokrijumčarene na isti način u krovu hladnjače te se u oba slučaja radi o srbijanskim državljanima i istoj vrsti droge druga vezu među tim zapljenama ne može se pronaći", kazala je Hini glasnogovornica MUP-a Marina Mandić.

"Nakon uspješne zapljene 90 kilograma marihuane prije sedam dana u Zagrebu, jučer je na Tovarniku, također sakriveno u hladnjači, zaplijenjeno još 280 kilograma marihuane. U nepunih mjesec dana u 15-tak slučajeva diljem zemlje, zahvaljujući odličnoj suradnji policije i carine, zaplijenjeno je oko tone i 100 kilograma marihuane", dodala je Mandić.

Čak 364 paketa s ukupno 280 kilograma marihuane, koju su u četvrtak carinici i policajci pronašli na graničnom prijelazu Tovarnik, nalazila se u krovu teretnjaka srbijanskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 25-godišnji državljanin Srbije.

Tjedan ranije uhićena su dvojica državljana Crne Gore i jedan srbijanski državljanin koji su u kamionu beogradskih registracija u Zagreb doveli 90 kilograma marihuane.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 06:52