ZAPLJENA U DUBRAVI

SPEKTAKULARNA AKCIJA POLICIJE Sumnjivi kamion uočili na parkiralištu, vatrogasci morali rezati krov. Troje uhićenih, zaplijenjeno 100 kg marihuane

 
 MUP

Šleper beogradskih registarskih oznaka zaustavila je policija tijekom rutinske kontrole u petak pola sata prije ponoći u Ulici Klin u zagrebačkoj Dubravi. U vozilu su bili državljanin Srbije i dva državljana Crne Gore.

Svu trojicu policija je privela i vozilo stavila pod nadzor zbog sumnje u krijumčarenje droge. U subotu je po nalogu suda i u suradnji s tužiteljstvom počela pretraga vozila zbog čega je policija pozvala i vatrogasce kako bi iz teretnjaka izvadila pakete u kojima je bila droga.

Iz PU zagrebačke službeno nam je potvrđeno da su tri osobe od petka navečer na kriminalističkom istraživanju u sjedištu krim policije, a u cijelu se akcija uključila i Carina. Više pojedinosti trebalo bi biti poznato u nedjelju nakon što bude dovršeno kriminalističko istraživanje nad trojicom muškaraca.

- U subotu oko 14 sati došli su policija, Carina i vatrogasci i počeli rezati krov teretnog vozila. Policajci su pregledavali kamion i vadili iz njega crne vreće u kojima je bila marihuana. Navodno su pronašli oko 100 kilograma marihuane. Ovakvo što nikad se nije dogodilo u našoj ulici. Imali smo problema s imigrantima, ali nikad nije bilo ovakve primopredaje droge - rekli su nam stanari Ulice Klin u zagrebačkoj Dubravi.

Jedna je gospođa, nakon što je čula da je pronađena marihuana u kamionu srpskih tablica, rekla da će izbjegavati šetati psa.

Policija jučer nije priopćila jesu li identificirali i osobe koje su trebale preuzeti drogu koja se prevozila u šleperu srpskih oznaka i kome je ona bila namijenjena.

U posljednje je vrijeme policija zaplijenila više stotina kilograma marihuane samo na zagrebačkom području. Prošle je nedjelje na graničnom prijelazu Ilok, na putu iz Srbije, uhićen i Rajko Marić, otac bivšeg nogometaša Silvija Marića. U zagrebačkoj zračnoj luci pali su "kuriri" s kilogramom kokaina koji su dopremili zrakoplovom po nalogu kolumbijskog narkobossa, a PU krapinsko-zagorska također je privela bivšeg dilera estrade Ivana Vargu i skupinu osoba koje su u zagrebačkoj okolici umjetno uzgajale indijsku konoplju.

Sve to ukazuje kako je sve veća potražnja za tom vrstom droge, ali i da policija uspješno presijeca krijumčarske kanale. Iako je navedeno da je droga u Dubravi "pala" u rutinskoj kontroli, nije isključeno da je policija za ovu pošiljku imala dojavu.

MUP: Kamion hladnjaču zatekli smo na parkiralištu

U petak, 2. studenog oko 23,20 u ulici Klin u Zagrebu na parkiralištu policijski službenici su zatekli kamion hladnjaču beogradskih nacionalnih oznaka te dva državljana Crne Gore (20 i 21) i 37-godišnjeg državljanina Srbije, priopćio je MUP.

Pregledom vozila na vrhu kontejnera hladnjače uočen je prostor odvojen od tovarnog. Nadalje, zatražen je nalog za pretragu te je utvrđeno da je tovarni prostor prepravljen, a u osam odvojaka pronađeno je 90 paketa u prozirnoj PVC foliji veličine 30x30 cm ukupne količine više od 90 kilograma materije nalik na drogu marihuanu.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni će biti predani pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava zbog kaznenog djela iz čl. 190 st. 2 Kaznenog zakona RH bit će dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 09:23