NOVI DETALJI UBOJSTVA

'TOMO UMIRE! ZOVI HITNU!' Glumica nakon pijanke mačetom ubila dečka

Iako je Hitna pomoć vrlo brzo stigla, umjetničkoj duši Tomislavu nije bilo pomoći

ZAGREB - „Tomo umire. Zovi Hitnu!“ - pod šokom i kroz plač jedva je izustila u telefonskom razgovoru Zrinka M.(43) susjedu iz Zagorske ulice u Žejincima u srijedu u 22,30 sati nakon što je nevjenčanom partneru Tomislavu J.(43) u njegovoj kući zarila mačetu ručne izrade u prsište.

STRAVIČAN ZLOČIN U ZAPREŠIĆU Muž i žena satima zajedno pili, posvađali se pa ga supruga izbola nožem!

Iako je Hitna pomoć vrlo brzo stigla, umjetničkoj duši Tomislavu nije bilo pomoći pa se u obračun koji je rezultirao ubojstvom, umiješala policija nakon što je od Centra 112 dobila obavijest. Zrinka, inače glumica u usponu i asistentica režije uhićena je i stavljena na vruću policijsku stolicu prilikom čega joj je izmjereno 1,36 promila alkohola u krvi, a beživotno Tomislavovo tijelo prevezeno je na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku radi obavljanja obdukcije.

- Baš kao i svake večeri, sjedili su ispred lokalne trgovinice u mjestu i pili pivu. Njih dvoje jednostavno bez alkohola nisu mogli. Često su se znali svađati. Zapravo, više je on galamio na nju jer ga alkohol žestoko ponese. Koji je točno uzrok svađe, nitko ne zna jer nismo čuli. Kućica koju je on kupio prije nekih 15 godina, nalazi se na osami. Čuli smo jedino sirene kad je došla Hitna. Očito joj je pukao film od njegovih ispada. Ona je malena i krhka. U vezi su možda dvije godine. Oboje imaju djecu iz prvog braka. Tomo ima sina a ona kćer, ali djeca im ne dolaze u posjet - ispričali su nam susjedi nevjenčanog para čija se ljubav nakon alkoholne seanse ugasila u trenu. Spomenuli su i da se sa njima nitko nije pretjerano družio jer da su „bili posebni“, a na razne fešte u kuću pozivali su samo svoje probrane prijatelje.

- Nije on bilo agresivac koliko ga je uništio alkohol zbog kojeg je imao kratki fitilj. Bio je više umjetnička duša, ali u selu i tzv. katica za sve. Radio je skulpture, mislim da je u Velikom Trgovišću napravio i fontanu. Znao je zaraditi i popravljajući po kućama razne aparate, ali i sređivati limariju automobila. A preko ljeta na obali je prodavao svoje ručne radove na koje je bio jako ponosan - zaključio je susjed dvoje umjetnika prisjetivši se Zrinkine uloge prostitutke u filmu 'U zemlji čudesa' prikazanog na pulskom festivalu prije četiri godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 08:07