VUKOVAR

Trojac u auto salonu pronevjerio 1,6 milijuna kuna

Zagreb, 130208.Sjediste HYPO grupe, Slavonska avenija. Banka - ilustracije.Hrpa novca, novac,novcanica, kuna. Foto: Elvir Tabakovic / CROPIX
 Elvir Tabaković/CROPIX

VUKOVAR – Policijska uprava vukovarsko-srijemska izvijestila je u srijedu o okončanom kriminalističkom istraživanju u jednom auto-salonu u Vukovaru, gdje su tri osobe kaznenim djelima pričinile materijalnu štetu koja se popela do 1.640.000 kuna.

Kriminalistička obrada obuhvatila je 41-godišnjakinju iz Vukovara, 29-godišnjaka iz Županje i 47-godišnjaka iz Vinkovaca, a svi su troje, navodno, djelatnici neimenovane auto kuće.

Policija 41-godišnjakinju sumnjiči za kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti, a 29-godišnjaka za pronevjeru i krivotvorenje službene isprave, dok se 47-godišnjem Vinkovčaninu na teret stavlja također krivotvorenje isprave.

Prema policijskim podacima, u razdoblju od 31. siječnja do 1. rujna 2009. godine 41-godišnja Vukovarka izdala je 15 računa kupcima, navodno novih automobila iako je, kako navodi policija, znala da je 29-godišnjak iz Županje, zaposlen kao prodavač u auto kući, novac zadržao za sebe umjesto da ga uplati u blagajnu ili na žiro-račun tvrtke.

Isti prodavač je uz pomoć spomenutog Vinkovčanina krivotvorio ugovore o kupoprodaji dva rabljena automobila.

Protiv sve troje kaznene prijave predane su Županijskom državnom odvjetništvu u Vukovaru, a 29-godišnji prodavač automobila iz Županje u srijedu je priveden istražnom sucu vukovarskog Županijskog suda. Sudac Slavko Teofilović do 13 sati još nije završio saslušanje privedenog.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 17:45