PUCNJAVA U MEĐIMURJU

Žena ubijena, troje na respiratoru, među ranjenima i curica (10): ‘Ozljede su jako ružne‘

Policija je izvijestila da je prije pucnjave došlo do svađe više osoba
Pucnjava u Međimurju
 Željko Hajdinjak/cropix; Screenshot Hrt

U pucnjavi koja se u utorak u kasnim noćnim satima dogodila u romskom naselju Parag, u općini Nedelišće u Međimurju, ubijena je jedna ženska osoba dok je više osoba ranjeno.

Prema informacijama iz Policijske uprave međimurske ranjeno je dijete, jedna maloljetna te tri odrasle osobe. Svi su zbrinuti su u Županijskoj bolnici u Čakovcu.

Policija je izvijestila da je prije pucnjave došlo do svađe više osoba nakon čega je jedna od njih ispalila nekoliko hitaca iz vatrenog oružja.

Zasad su privedene tri osobe koje se dovode u vezu s tim događajem, a je li jedna od njih odgovorna za tragediju znat će se tijekom dana.

image
Zeljko Hajdinjak/Cropix
image
Zeljko Hajdinjak/Cropix
image
Zeljko Hajdinjak/Cropix

U policiji ističu i da je situacija u tom romskom naselju nakon tragičnog događaja stabilna i da nema opasnosti za sigurnost mještana.

Kako je za Hinu potvrdio glasnogovornik PU međimurske Nenad Risek više informacija o cijelom događaju bit će tijekom dana, a očekuje se i sazivanje konferencije za novinare.

Kako doznaje HRT, mještani okolnih naselja su često upozoravali i prijavljivali na rafalne paljbe koje su odjekivale iz Paraga, a policija je u nekoliko navrata oduzela nezakonito vatreno oružje. Što je dovelo do ovakve tragedije pokazat će istraga.

image
Zeljko Hajdinjak/Cropix
image
Zeljko Hajdinjak/Cropix
image
Zeljko Hajdinjak/Cropix

Sve ranjene osobe smještene su u čakovečkoj bolnici, a ravnatelj bolnice Igor Šegović rekao je za HRT kako su zadobili prostrjelne ozljede, ali da više nisu u životnoj opasnosti. Među ranjenima je i 10-godišnja djevojčica koja ima prostrijelnu ozljedu ruke, a doživjela je i šok.

- Mogu potvrditi da je jučer u večernjim i kasnovečernjim satima na prostorima našeg OHBP-a pregledano ukupno osam pacijenata koji su povezani s navedenom pucnjavom. Pacijenti koji su došli u našu ustanovu, troje od njih osam je pušteno doma. Radi se o djetetu koje ima prostrijelnu ranu, dijete je zbrinuto i pušteno kući, jedno dijete koje je doživjelo stresnu reakciju isto je pregledano i pušteno kući, i jedan gospodin koji je vezan za događaj je pregledan, nije imao nikakvih težih ozljeda i pušten je kući, rekao je v. d. ravnatelj bolnice Čakovec Igor Šegović, dr.med.

- Nažalost, jedna ženska osoba, 62. godište, preminula je uslijed teških ozljeda povezanih s pucnjavom. Četiri osobe su zaprimljene na kirurški odjel, jedna od njih je van životne opasnosti, a tri osobe su operirane. Jedna operacija je trajala gotovo čitavu noć, i trenutno se te tri osobe nalaze na respiratoru. Najvjerojatnije će biti sve u redu, ali liječnici i medicinsko osoblje se bori za njihov život, dodao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 06:08