ZLOČIN KOJI JE ZAPREPASTIO HRVATSKU

TROSTRUKI UBOJICA BIT ĆE POSLAN IZ SPLITA U ZAGREB NA PSIHIJATRIJU: U pritvoru je imao suicidalne misli, nije bio u stanju odgovarati na pitanja

    AUTOR:
    • Katarina Marić Banje

  • OBJAVLJENO:
  • 13.01.2020. u 11:40

Vojko Bašić / CROPIX, Facebook

Filip Zavadlav (gore lijevo)

 

Osumnjičeni za trostruko ubojstvo u Varošu Filip Zavadlav (25) nije bio u stanju iznijeti obranu na Županijskom državnom odvjetništvu u Splitu, proglašen je raspravno nesposobnim i poslat će se na psihijatrijski odjel zatvorske bolnice u Zagrebu, javlja Slobodna Dalmacija.

Kako neslužbeno doznajemo, bio je potpuno rastrojen, nije bio u stanju odgovarati na pitanja, a izgleda da je tijekom noći i jutros u pritvorskoj jedinici govorio o suicidalnim mislima.

Ročište za ispitivanje bilo je zakazano za 10 sati, kada je tužitelj Žarko Štrbac vidio kakva je situacija pozvao je stalnu sudsku vještakinju psihijatricu Dolores Britvić.

Nakon razgovora s mladićem procijenila je kako nije raspravno sposoban, što u pravnom smislu znači da nije u stanju racionalno shvatiti situaciju i komunicirati s okolinom.

Iza podne je zakazano ročište na kojem će se odlučivati o istražnom zatvoru, nakon čega Filip Zavladav može biti upućen u bolnicu za osobe lišene slobode na Svetošimunskoj cesti u Zagrebu.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo