IZNERVIRALA GA GLAZBA

TURISTI U ŠOKU Osnivač HDZ-a upao sa velikom sjekirom u kafić, vrijeđao goste i presjekao kabele

 HANZA MEDIA

Neugodnu uspomenu s ljetnog odmora u Murteru ponijet će brojni domaći i strani gosti, koji su se prije neku večer zatekli na terasi tamošnjeg Beer Bara ‘Na kantunu’.

Naime, na prepunu terasu ovog lokala, oko 20 sati, iritiran preglasnom glazbom, upao je s velikom sjekirom u ruci 69-godišnji Drago Skračić, čija se kuća nalazi u susjedstvu ovog ugostiteljskog objekta.

Kako doznajemo od očevidaca ovog nemilog događaja, Skračić je histerično galamio na goste i osoblje, pobacao nekoliko stolova i stolica te sjekirom presjekao kablove zvučnika.

Javni red i mir

- Nakon dovršene prekršajne obrade, 69-godišnjak je uz optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, priveden na Prekršajni sud te će o događaju biti izvješćeno Općinsko državno odvjetništvu - kazali su nam u PU šibensko-kninskoj. U policiji dalje navode da je došlo do narušavanja javnog reda i mira od strane 69-godišnjaka.

Utvrđeno je da je remetio javni red i mir tako da je vikao i vrijeđao konobare i goste, bacao i oštećivao inventar ugostiteljskog objekta, te da je sjekirom presjekao kablove zvučnika, pri čemu je nastala manja materijalna šteta.

Bio u barakama

Drago Skračić, inače, slovi za uglednog Murterina. Osnivač je HDZ-a na otoku Murteru, a bio je sudionik povijesne osnivačke skupštine HDZ-a u baraci NK Borac na Jarunu.

Obnašao je dužnost predsjednika Općinskog vijeća općine Tisno dok je Murter bio u sastavu ove općine. Nakon odvajanja, bio je i vijećnik Općinskog vijeća općine Murter-Kornati u nekoliko mandata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 01:28