TRAGEDIJA

TUŽAN KRAJ POTRAGE ZA 19-GODIŠNJIM STUDENTOM ČIJA JE OBITELJ OSIJEK OBLIJEPILA OBAVIJEŠĆU O NJEGOVU NESTANKU Denisovo tijelo našli su u Dravi...

Ilustracija
 Zeljko Hajdinjak / CROPIX

Devet dana nakon nestanka 19-godišnjeg Denisa Biljana iz Orahovice policijska potraga završila je najcrnjim ishodom. Beživotno tijelo mladića, izvijestila je policija, pronađeno je u Dravi, nedaleko od Nemetina, piše Glas Slavonije. Ova je vijest potvrđena i u izvješću za medije Područnog ureda civilne zaštite Osijek za 19. i 20. listopada 2019. godine. - Vatrogasci Javne profesionalne vatrogasne postrojbe grada Osijeka imali su tehničku intervenciju izvlačenja tijela iz Drave - stoji u službenom priopćenju. Iz PU osječko-baranjske potvrdili su da je identitet utopljenika poznat.

Podsjetimo, Denis Biljan nestao je 10. listopada iz unajmljene kuće u Divaltovoj 117 u Osijeku. Njegovi su roditelji odmah nakon njegova nestanka o tome obavijestili policiju, a potom i sve prijatelje u nadi da ga je netko od njih vidio. Policija je odmah započela opsežnu potragu za nestalim 19-godišnjakom koji je u kući iz koje je otišao živio samo dva dana.

Očajni roditelji do kraja potrage boravili su u Osijeku i na dostupna mjesta lijepili obavijesti o njegovu nestanku te ga pokušavali dobiti na mobilni telefon, no neuspješno.

Nažalost, unatoč nadi da će se kući vratiti živ i zdrav, Biljan je pronađen u rijeci Dravi.

Njegova stanodavka je za Glas Slavonije ispričala kako je izgledao njihov posljednji susret.

- U četvrtak ujutro ustao je i pitao me bih li mu htjela skuhati kavu. Popio ju je, ustao i prije nego što je otišao rekla sam mu da izvadi potvrdu s fakulteta da je upisao drugu godinu i odnese u policiju zbog prijave boravišta. Složio se i otišao, i to je zadnje što smo razgovarali - ispričala je Amarila Tudik.

Kaže kako ju je dan prije nego što je nestao pitao može li joj što pomoći. Nije prihvatila pomoć, nego ga je ostavila da i dalje čita Bibliju, čime je kratio poslijepodne u srijedu.

- Moj Denis ima jako dobru prijateljicu Nikolinu koja je velika vjernica. Htio joj je biti još bolji prijatelj i vjerojatno je zato čitao Bibliju. Možda je tražio utjehu u činjenici da nije upisao željeni studij, ne znam. Jedva čekam trenutak kad ću ga to moći pitati - objašnjavala je majka Marica prije nego što je primila najtužniju vijest.

Denisovu stanodavku u petak ujutro posjetila je i Denisova majka Marica kojoj se, iako je to običavao mjesecima, Denis nije javio dan ranije nešto prije 20 sati.

Naime, imali su dogovor da se čuju svakoga dana prije humoristične domaće serije koju je volio pratiti. I bilo je tako sve do četvrtka navečer kad se na majčin poziv Denis nije odazvao. Nazvala je njegovu stanodavku koja joj je potvrdila da Denis nije u sobi.

- Uporno sam ga zvala, no javljala se automatska sekretarica. Znala sam da se silno želio prebaciti na studij upravnog prava na istome fakultetu, no nije uspio i bio je jako tužan zbog toga. Ali da bi otišao nekamo nisam niti sanjala, a ipak, eto, ne javlja mi se danima - ispričala je majka Marica koja mu je savjetovala i da napravi jednogodišnju stanku, pa dogodine upiše željeni fakultet. No kako joj nije dao konkretan odgovor, a sve je ispite s prve godine na studiju socijalnoga rada položio, nije niti posumnjala da bi otišao i da se, samozatajan kakav jest, više ne bi javio.

U obližnjem trgovačkom centru zatražila je snimku s nadzornih kamera, budući da je Denis ondje bio dan prije nestanka, a potom je s obavijesti o nestanku u rukama krenula gradom tražeći sina...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 11:14