TRAGEDIJA KOD MALOG OSIRA

U LOŠINJSKOM KANALU PRONAĐENO TIJELO MRTVOG RIBARA Potraga je trajala cijelu noć, pronađen je kraj potopljene brodice

Na fotografiji : policijski brod
 Foto : Andrija Lucic / cropix

Na zapadnom Kvarneru tijekom noći i nedjeljnog jutra trajala je intenzivna potraga za nestalim ribarom, čije je beživotno tijelo pronađeno u nedjelju prijepodne, priopćeno je iz Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Službenici Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) koordinirali su pomorsku potragu za nestalim ribarom u lošinjskom akvatoriju u suradnji sa Lučkom kapetanijom Rijeka i Lučkom ispostavom Mali Lošinj.

Potraga je pokrenuta u subotu navečer u 23 sata na temelju dojave riječke Pomorske policije, čiji su službenici sa dva plovila također sudjelovali u akciji, a potrazi su se sa jednim plovilom priključili i djelatnici tvrtke "SeaHelp".

Najintenzivnija potraga odvijala se kod otoka Veli i Mali Osir u Lošinjskom kanalu kamo je, prema dostupnim podatima, nestali ribar isplovio oko 18.30 sati brodicom dužine 3,5 metra, bez kabine.

MRCC Rijeka u nedjelju ujutro u potragu je uključila ronioce specijalne jedinice riječke Pomorske policije, dok je u suradnji sa Obalnom stražom angažiran i zrakoplov tipa "Pilatus", koji je obavio prelete u području potrage.

U nedjelju ujutro u 10.27 sati riječka Pomorska policija dojavila je u Središnjicu o pronalasku beživotnog tijela nestalog ribara, koje su policijski ronioci pronašli u moru kod Malog Osira na dubini 7 do 8 metara, nedaleko od potopljene brodice.

Nakon pronalaska tijela sve daljnje radnje preuzeli su policijski službenici, dok je MRCC Rijeka sudionike akcije obavijestila o obustavi akcije.

U pretpostavljeno vrijeme nestanka smrtno stradalog hrvatskog ribara na moru su vladali nepovoljni vremenski uvjeti, a točan uzrok ove pomorske nesreće znat će se po okončanju očevida, odnosno, policijske istrage.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2022 20:49