DŽEPARENJE

'U SEKUNDI SAM OSTALA BEZ PRADINOG NOVČANIKA!' U ZET-ovom tramvaju pokradena kćer legendarne modne dizajnerice Žuži Jelinek

 
Dijana Jelinek Marazza
 Facebook

Džeparenje po ZET-ovim tramvajima i autobosima, priznat ćete, naporan je "posao" te zahtjeva rutinu, brzinu i tuđu nepažnju. Uvjerila se u to i Dijana Jelinek Marazza, kćer slavne pokojne dizajnerice i spisateljice Žuži Jelinek koja je u sekundi ostala bez, kako tvrdi, Pradina novčanika.

Njezina noćna mora iz tramvaja broj 11 je stanovita Tahira O. (45), zagrebačka domaćica te majka šestero djece.

Kako doznajemo, kćer Žuži Jelinek koja inače živi u Švicarskoj no često svrati u Zagreb na majčin grob, vozila se 3. siječnja oko 14.50 sati tramvajem iz smjera Maksimira prema Bukovačkoj gdje je planirala izaći.

No stanicu prije, na križanju s Harambašićevom, u tramvaj je ušetala Tahira O. u društvu jednog djeteta i prijateljice. Nije dugo trebalo da "snimi" uglađenu, dobro sređenu stariju gospođu koja joj se učinila lakom metom.

Zavukla je brže-bolje ruku u njezinu torbu koja joj se nalazila preko nadlaktice. Iz torbe joj je ukrala Pradin žuti novčanik u kojem je bila Dijanina osobna iskaznica i dvije bankovne kartice kao i osobna iskaznica pokojne Žuži Jelinek Ronkulin.

Virovitica  090811.
U Virovitici je odrzana promocija filma o zivotu Zuzi Jelinek koji je radio HTV. Na poziv virovitickog gradonacelnika Ivice Kirina i njegove supruge Sanje Kirin i voditeljice gradske knjiznice. Na promociji su bile i kcer Diana Marazza Jelinek i unuka Suzy i suprug Milorad Ronkulin. U gradskoj knjiznici u Virovitici bilo je 300-tinjak zena. Iza promocija bila je i revija virovitickog dizajnera Josipa Margetica. 
Na slici: kcer Diana Marazza Jelinek i unuka Suzy sa Zuzi.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / CROPIX
Dijana Jelinek Marazza (desno), Žuži Jelinek (u sredini) i njena unuka Suzy (lijevo)

Osim dokumenata, uzela joj je i 1000 franaka te 3200 kuna. Novac je po izlasku iz tramvaja zadržala, a novčanik bacila u koš za smeće oštetivši kćer popularne dizajnerice za 15.000 kuna. Kad je shvatila da je olakšana, prijavila je slučaj policiji kojoj je trebalo tri mjeseca da locira kradljivicu i prijavi ju za krađu.

Na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu je na prijedlog državnog odvjetništva, ZET-ovoj džeparici izdan kazneni nalog s uvjetnom osudom od osam mjeseci zatvora s dvogodišnjim rokom kušnje, a Dijana Jelinek Madirazza je upućena s imovinsko-pravnim zahtjevom u parnični postupak.

Da se s izravnom namjerom okomila na tuđi novčanik s dokumentima i novcem svjedoči i snimka nadzorne kamere dostavljena u spis. Kradljivica mora platiti i 500 kuna paušalnog troška.

Podsjetimo, Žuži Jelinek, životna savjetnica i omiljena Titova krojačica preminula je u 96. godini života u siječnju 2016. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. ožujak 2024 09:14