IMAO JE 48 GODINA

U STRAVIČNOJ NESREĆI KOD GRUDA POGINUO SPLITSKI GLUMAC Josip Zovko je odigrao preko 50 uloga, najviše ga pamte po filmu 'Da mi je biti morski pas'

    AUTOR:
    • Marko Didić / SD

  • OBJAVLJENO:
  • 03.04.2019. u 21:57

Paun Paunović / CROPIX, Grude.com

 

Na magistralnoj cesti M-6 Grude-Gorica, u mjestu Grudsko Vrilo u BiH, u srijedu oko 15 sati dogodila se prometna nesreća u kojoj je poginuo 48-godišnji splitski glumac imotskih korijena Josip Zovko, a jedna osoba je ozlijeđena te je prevezena u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar, piše Slobodna Dalmacija. U prometnoj nesreći sudjelovala su dva automobila hrvatskih registarskih oznaka.

Očevid su obavljali pripadnici PU Grude, a promet je na toj dionici bio potpuno obustavljen. Još se ne zna kako je do nesreće došlo i tko je krivac. Nesretni Josip preminuo je na licu mjesta, a to je druga velika tragedija koja je pogodila obitelj Zovko u samo dvije godine.

Naime, glumčev brat Ante koji je imao 46 godina i bio je trgovac automobilima, ubijen je 2017. godine u Makarskoj i bačen u septičku jamu.

Zovko je rodom iz Berinovca (općina Lokvičići) i uvijek je isticao da voli svoj imotski kraj. Odigrao je preko 50 uloga, kazališnih i filmskih, u zadnje vrijeme je i režirao, dok najpoznatiji ostaje po ulozi Mate iz filma Ognjena Sviličića „Da mi je biti morski pas”.

YouTube/screenshot

Josip Zovko ostao je najpoznatiji po ulozi Mate u filmu Ognjena Sviličića 'Da mi je biti morski pas'

 

Glumio je i u filmovima 'Vjerujem u anđele', 'Najveća pogreška Alberta Einsteina', 'Holding' i 'Oprosti za kung-fu', ali i serijama 'Vaši i naši' te 'Bitange i princeze'. Što je najvažnije, Zovko je bio duša od čovjeka i njegova smrt je pogodila mnoge njegove prijatelje i štovatelje, piše Slobodna Dalmacija.

YouTube

Josip Zovko u filmu 'Vjerujem u anđele' Nikše Sviličića

Izvor fotografije s mjesta nesreće: Grude.com.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo