HOROR NA A1

Šleper se zabio u kombi na zaustavnoj traci, poginulo četvero, teško ozlijeđeno petero ljudi

Nesreća se dogodila na 19. kilometru autoceste A1 iza odmorišta Desinec u smjeru Karlovca
 Goran Mehkek/Cropix

Na 19. kilometru autoceste A1 u smjeru Karlovca u subotu oko 7:20 ujutro iza odmorišta Desinec dogodila se teška prometna nesreća u kojoj su sudjelovali kamion i kombi, a u kojoj je više osoba smrtno stradalo i ozlijeđeno, priopćila je zagrebačka Policijska uprava.

O uzrocima i okolnostima u kojima je došlo do ovog sudara zasad nema službenih informacija.

Kako neslužbeno doznajemo, život su izgubile četiri osobe, a pet ih je teško ozlijeđeno. I šleper i kombi, oba hrvatskih registarskih oznaka, nakon sudara su sletjeli u jarak nekoliko metara od kolnika.

image
Teška nesreća na autocesti A1

Prema trenutno dostupnim informacijama, kombi vozilo je stajalo u kvaru na zaustavnoj traci te je kamion naletio na njega. Na mjestu su poginule dvije muške i dvije ženske osobe iz kombija. Tri osobe su bile u vozilu, koje je bilo zaustavljeno zbog kvara, a četvrta je bila izvan njega te je njezino beživotno tijelo pronađeno ispod olupine kombija.

Među teško ozlijeđenima je i vozač kamiona, za kojeg se doznaje da nije životno ugrožen.

image
Goran Mehkek/Cropix

Više detalja trebalo bi biti poznato nakon policijskog očevida.

- Imali smo problema s vađenjem osoba zato što su tri osobe u kombiju bile prikliještene, gdje je trebalo rezati kombi, a jedna osoba je bila pod šleperom, tako da nju nismo mogli izvući isti čas dok nije došla dizalica s kranom, rekao je vatrogasac Dinko Omrčen iz JVP-a Karlovac.

image
Goran Mehkek/Cropix
image
Goran Mehkek/Cropix

Iz Hrvatskog autokluba su priopćili da je zbog nesreće za sav promet zatvorena autocesta A1 između čvorova Donja Zdenčina i Jastrebarsko u smjeru Dubrovnika. Promet je preusmjeren i vodi se obilaznim pravcima.

image
Goran Mehkek/Cropix
image
Goran Mehkek/Cropix
image
Goran Mehkek/Cropix
image
Goran Mehkek/Cropix
image
Goran Mehkek/Cropix

Iz HAK-a mole vozače za dodatan oprez jer se stvorila kilometarska kolona vozila na izlazu naplatne postaje Donja Zdenčina.

image
Kod čvora Donja Zdenčina stvarale su se velike kolone što je vidljivo i na snimkama HAK-ovih kamera
HAK
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 20:57