SLETIO S CESTE S MOTOROM

U TEŠKOJ PROMETNOJ NESREĆI POGINUO UGLEDNI OSJEČKI ODVJETNIK I STRASTVENI BAJKER Liječnici su se borili za njegov život tri sata...

Osijek, 021014.
Branimir Glavas, koji u mostarskom zatvoru izdrzava kaznu za zlocin nad srpskim civilima u ratnom Osijeku 1991. danas u podne dosao je na rociste na osjeckom Opcinskom sudu na kojem tuzi osjeckog gradonacelnika Ivicu Vrkica. Ispred sudnice se okupilo 50-ak simpatizera koji su dosli dati potporu Branimiru Glavasu.
Na fotografiji: Odvjetnik Branimira Glavasa Radan Kovac.
Foto: Emica Elvedji / CROPIX
CROPIX

 

Radan Kovač (56), ugledni osječki odvjetnik preminuo je od posljedica teških ozljeda zadobivenih nakon što je u subotu oko 17 sati nastradao u teškoj prometnoj nesreći na cesti između Aljmaša i Erduta.

- Vozač je u jednom trenutku izgubio nadzor nad upravljačem i sletio motociklom s ceste. Uslijed teških ozljeda nedugo nakon nesreće preminuo je u Kliničkom bolničkom centru Osijek – izvijestio je Darijo Premec, glasnogovornika PU osječko-baranjske.

Kako smo doznali liječnici u osječkoj bolnici za Kovačev su se život borili gotovo tri sata, no ozljede su, na žalost, bile preteške da bi dobio životnu bitku.

Osim ožalošćene obitelji, Kovačeva smrt šokirala je njegove brojne prijatelje i kolege koje je imao u svim društvenim sektorima.

Kovač je bio strastveni „bajker“ koji je na kotačima prošao tisuće i tisuće kilometara po brojnim zemljama svijeta, pa je tako proputovao Norvešku i Iran, a u struci je bio iznimno cijenjen, pa su ga za svoje obrane na sudovima angažirale brojne poznate osobe.

Tako je bio branitelj Branimiru Glavašu, Ranku Ostojiću, Vladimiru Šišljagiću, poduzetniku Ivanu Rimcu i brojnim drugima.

Izdvajamo