NA NEKOLIKO LOKACIJA

U TIJEKU UHIĆENJA PRIPADNIKA ZLOČINAČKE ORGANIZACIJE U SPLITU Priveli i čovjeka koji je preživio dva atentata: 'Imali su ovna za razbijanje vrata'

    AUTOR:
    • Katarina Marić Banje

  • OBJAVLJENO:
  • 21.05.2020. u 11:25

Čitatelj Slobodne Dalmacije

 

Na nekoliko lokacija u Splitu u tijeku su pretrage stanova nakon uhićenja više osoba iz kriminalnog miljea koje provode inspektori Službe organiziranog kriminaliteta PU splitsko-dalmatinske u koordinaciji s regionalnim uredom USKOK-a Split.

Kao šefa zločinačke udruge koja se bavila paljevinama lokala i trgovinom drogom priveli su Deana Majstorovića zvanog Điđi, poznatog i po starom imenu Dean Martedić i po tome što je preživio dva atentata.

Osim kao žrtva u policijskim evidencijama je upisan i kao diler 17 kilograma marihuane za što je i odslužio zatvorsku kaznu. Osim njega u srijedu ujutro su u pritvorsku jedinicu dovedeni Luka Buzdovačić zvani Sken i Ivan Šunjić.

Buzdovačić je poznat po pucnjavi ispred popularnog kafića “Krom” kada su on i Željko Rajić, šef zločinačke udruge koji je trenutno u istražnom zatvoru na splitskim Bilicama ranili tri osobe. Najlmađi uhićeni Ivan Šunjić ima u dosjeu presudu zbog dilanja kilograma marihuane kada je kažnjen dobrotvornim radom.

Pretrage stanova su se odvijale u Dubrovačkoj, Ćiril Metodovoj i Rendićevoj ulici te na predjelu Firula i Kmana. Sudjelovala je kriminalistička i interventna policija.

- Došli su rano ujutro prije 7 sati s dvije Škode i kombijem interventne. Imali su ovna za razbijanje vrata. Ubrzo nakon njih došla je Hitna pomoć i u nju je uvedena jedna starija gospođa. Čujem da su to upali u stan onom Šunjiću koji živi ovdje u ulici - prepričava nam uznemireni stanar zgrade u Dubrovačkoj ulici.

U 10,50 je još uvijek trajala pretraga u istoj ulici, a osim stanova na kojima su službeno prijavljeni, pretraga se provodi i u stanovima koje su koristili povremeno u svrhe ilegalnog posla.

Čitatelj Slobodne Dalmacije
Čitatelj Slobodne Dalmacije
Čitatelj Slobodne Dalmacije
 

Izdvajamo