DJEČACI ZAVRŠILI U BOLNICI

U ZAGREBU BRUTALNO PRETUČENA DVOJICA ROMSKIH DJEČAKA Stajali pred dućanom, a iz obližnje zgrade muškarac im je urlikao: Gubite se, vi tu ne pripadate!

 

U manjem parku pored jedne stambene zgrade u blizini Sparove trgovine na području Zavrtnice u Zagrebu u srijedu oko 17:30 muškarac srednje dobi brutalno je napao dvojicu dječaka romske pripadnost, jednog u dobi od 13, drugog u dobi od 14 godina.

Prema priči samih dječaka i njihovih obitelji, oni su pred trgovinom čekali djevojke da izađu iz nje, a uto im je spomenuti muškarac s balkona svog privatnog stana počeo vikati da se gube otamo jer da oni 'tu ne pripadaju'. Na to su mu dječaci odgovorili da čekaju cure te da će otići za minutu, čim one izađu iz dućana, no muškarac je ubrzo zatim sišao iz zgrade i odlučio se fizički obračunati s njima.

Navukao je, kako govore dječaci, kapuljaču na glavu, a sa sobom je donio nešto nalik teleskopskoj palici te je prvo dvaput lupio dječaka nešto slabije konstitucije, koji nosi i naočale. On je od tih udaraca pao na tlo, a muškarac je nakon toga krenuo mlatiti i drugog dječaka, kojega je izudarao po leđima, trbuhu, ruci i drugim dijelovima tijela, nakon čega je i on pao na tlo. Pritom im je psovao 'majku cigansku' i izvikivao razne druge uvrede.

Ubrzo su na mjesto događaja stigle Hitna pomoć i policija, a dječaci su završili u bolnici u Klaićevoj. Jutarnji je u posjedu nekoliko fotografija na kojima je vidljiv dio ozljeda koje su dječaci zadobili. Kako doznajemo, čini se da nisu zaradili nijedan prijelom, ali imaju niz masnica i ogrebotina.

Dječaci će o cijelom događaju dati izjavu policiji čim napuste bolnicu. Kako doznajemo, obojica su zadržana na liječenju kao i zbog dodatne dijagnostike. Liječnici su zasad utvrdili vanjske ozljede i podljeve na koži, a pretpostavljaju da su to posljedice udaraca gumenim crijevom ili šipkom.

Iz zagrebačke policije za Jutarnji su potvrdili da su oko 17:30 zaprimili dojavu o incidentu te da još uvijek utvrđuju sve okolnosti. Potvrdili su i da je jedna osoba koja se dovodi u vezu s počinjenjem djela, koje još nema službenu kvalifikaciju, dovedena u policijske prostorije na obradu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 02:11