UBOJSTVO

Ubijena žena bila je dobri duh Dalja, policija traga za mužem

 Vlado Kos / Hanza Media

Milomirka L. (46) pronađena je mrtva u četvrtak oko 10 sati u sobi svoje obiteljske kuće u Dalju. Njezino beživotno tijelo pronašao je susjed Luka Š., a nakon što su susjedi prijavili policiji da im je neobično što se žena, koja je svojim starijim sumještanima uvijek bila od pomoći, ne javlja na telefon od srijede navečer.

Kćerka u Kanadi

- Bojali smo se da joj se nije nešto dogodilo, i to se na žalost pokazalo opravdanim. Policajci su došli, ali ulazna su vrata bila zaključana pa su pitali šefa smiju li provaliti, na što im je on odgovorio da prvo provjere u dvorištu i oko kuće. Tada smo primijetili da se u kuću može ući kroz prozor s ulične strane, pa su mi policajci pomogli da uđem i onda sam je jadnu našao na podu. Tada sam im viknuo: ‘Lela je ubijena, sva je u krvi!’ - ispričao nam je šokirani Luka Š., koji kao i ostali susjedi nesretne žene ne želi vjerovati kakva ju je sudbina snašla.

- Bila je predivna osoba, svima nama bila je na usluzi, posebno za par baka u ulici koje žive same. Ona im je odlazila u nabavu, plaćati račune, pomagala oko kuće... Stvarno prekrasna osoba, koja će nam svima nedostajati - govore Mira O. i Dobrila M., koja nam je rekla i da je prije tri godine doživjela fizički napad u svojoj kući od Ratka L., muža ubijene žene. Njega pak nitko od susjeda nije vidio od srijede ujutro.

- Brinula se i o njemu, više nego o sebi. Stalno je pazila da na vrijeme uzima terapiju koja mu je propisana s obzirom na to da se posljednjih godina liječio u psihijatrijskim bolnicama. Nikad se nije žalila na njega da je prema njoj bio nasilan, nije pio niti smo ikad čuli da se svađaju. Samo je posljednjih dana bio šutljiv, a kad bi ga ona pitala zašto šuti, on bi joj odgovorio da ne brine i da je stabilno. Možda ga je pogodilo što im se kćerka prije 7-8 dana vratila u Kanadu, gdje je živjela s mužem do prošle jeseni, a onda se iznenada pojavila u Dalju. Sada je opet otišla tamo pa je možda zbog toga bio šutljiv - rekli su nam još Mira i druge susjede ove obitelji.

Posljednja ju je u srijedu oko 12.30 vidjela Dobrila. Sjedile su zajedno kad joj je Lela, kako su je zvali, rekla da ide ručati i malo se odmoriti. Kažu nam da im je uvijek govorila kako se ne boji živjeti s mužem, koji je inače prije godinu, dvije dobio otkaz u HŽ-u pa od tada nije nigdje radio.

Došli iz Okučana

U Dalj su se inače doselili 1995. s područja Okučana, odakle su podrijetlom, i u ovom slavonskom mjestu na obali Dunava nemaju rodbine, a kuću im je ostavila jedna gospođa koju su dohranili. Milomirka ima braću i sestru koji žive u Srbiji i BiH. Policajci su u četvrtak poslijepodne tragali za njenim mužem, a u jednom trenutku čuli smo da im je zapovjednik rekao da idu po selu u paru i uz maksimalne mjere opreza.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:53