BOLESNA LJUBOMORA

UBOJSTVO HRVATA ZGROZILO NJEMAČKU Michael je nožem zaklao Kristijana jer su oboje bili zaljubljeni u Sarah, koja je bila udana za trećeg muškarca...

 
Ilustracija
 Profimedia, Alamy

Hrvat Kristijan B. (27) ubijen je u noći sa subote na nedjelju u njemačkom gradu Laufu nedaleko Nürnberga. Motiv ubojstva vjerojatno je ljubomora.

Prema pisanju tamošnjih medija, nakon provedenog istraživanja kriminalistička policija je sigurna da je Kristijana ubio njemački državljanin Michael M. (31) izbovši ga nožem i zatukavši ga nepoznatim predmetom. Iz kruga istražitelja doznaje se da su obojica bili zaljubljeni u istu ženu, Sarah D. (32) udana za trećeg muškarca koji se ne dovodi u vezu s ovim zločinom.

Kristijan se u noći sa subote na nedjelju sastao s Michaelom M., koji je nakon ranijeg razlaza, proteklih nekoliko mjeseci ponovno počeo živjeti u bračnoj zajednici sa svojom suprugom Stefanie (29) u Laufu. Između njih dvojice došlo je do žestoke svađe.

Pretpostavlja se da je Michael M. u svom VW Golfu tijekom svađe ubo Kristijana više puta nožem u tijelo te ga je potom dokrajčio udarcima u glavu. Kako bi prikrio ubojstvo, Kristijanovo mrtvo tijelo odvezao je u šumu i sakrio ga. Potom su on, a vjerojatno i njegova supruiga Stefanie, pokušali oprati krv i ukloniti druge tragove iz vozila.

U nedjelju oko 7,30 sati ujutro mrtvo tijelo u šumi su pronašli sakupljači gljiva te su odmah alarmirali policiju. Istražitelji su vrlo brzo utvrdili da se radi o Hrvatu Kristijanu B. na čijem mrtvom tijelu su bile vidljive višestruke ozljede, kako od uboda nožem, tako i od udaraca čvrstim predmetom. Kod njega je pronađen i mobilni uređaj.

Policija je provjerom na njegovoj adresi stanovanja ustanovila da ga nema od prethodne večeri, kada je oko 23,30 sati svojoj majci Mari (71) rekao da će nakratko otići od kuće.

- Odmah ću se vratiti - bile su njegove posljednje riječi majci.

Analizirajući sadržaj njegova mobitela istražitelji su vrlo brzo, na temelju podataka o kontaktima koje je ostvario nakon odlaska od kuće, ušli u trag mogućim počiniteljima. Tako su već u nedjelju navečer privedeni Michael M. i njegova supruga koji su negirali da su ubili Kristijana, ali su se tijekom ispitivanja zapleli i davali su kontradiktorne odgovore.

Istovremeno su forenzičari u Michaelovu Golfu, unatoč pokušaju uklanjanja, pronašli tragove krvi ubijenoga.

Oboje su potom uhićeni te je Michaelu M. određen istražni zatvor, dok je njegova supruga naknadno puštena da se brani sa slobode.

Prema pisanju njemačkih medija, Kristijan B. bio je oko pola godine u vezi s 32-godišnjom udanom ženom Sarah D. No, čini se da je u istu ženu bio zaljubljen i Michael M., što je na koncu rezultiralo kobnom svađom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 22:50