TRAGEDIJA U ČEŠKOJ

Učenik iz Istre poginuo na maturalcu u Pragu: Poznat uzrok smrti mladića iz Umaga?

Tijelo nesretnog učenika ostat će u Pragu dok se ne dovrši očevid i istraga o nesreći

Ilustrativna fotografija češke policije

 Luxio/Alamy/Profimedia/Luxio/alamy/profimedia

Strašna tragedija dogodila se u noći na subotu na učeničkom putovanju porečke Srednje škole Mate Balote u Pragu. Kako saznajemo, poginuo je 17-godišnji učenik iz Umaga. No drugi detalji ove velike nesreće koja je zadesila porečke srednjoškolce još uvijek se ne znaju. Detalji tragedije bit će poznati nakon policijskog očevida u Pragu. Profesori, učenici i ravnatelj škole Krešimir Bronić su izvan sebe i u šoku.

- Ništa vam ne mogu reći o tome što se dogodilo jer nismo dobili nikakav dokument. Ne želim ništa nagađati. To se dogodilo noćas, između pola sata poslije ponoći i jedan sat. Nisam bio svjedok i ne znam što se zbilo. Znat ću više kad dobijem policijski izvještaj - rekao nam je ravnatelj porečke škole. A učenici se s profesorima danas vraćaju s izleta na kojem su trebali ostati dan duže. Tijelo nesretnog učenika ostalo je u Pragu dok se ne dovrše očevid i istraga o nesreći.

- Mogu samo zamisliti kako im je. Tu sam informaciju dobila danas ujutro jer je jedna učenica koja je na izletu nazvala svoju majku. I od tad smo svi u šoku. Nitko točno ne zna što se dogodilo, više ćemo znati u ponedjeljak. Pitanje je i hoće li se u ponedjeljak zbog ovog tragičnog događaja uopće odviti nastava. Znala sam tog dečka. To je užasna tragedija - poručuju iz škole.

Traje očevid

Kako su nam javili iz Vlade RH, trenutno traje očevid, a više informacija bit će poznato kad veleposlanstvo u Češkoj pošalje službeni izvještaj. Smrt učenika navodno je nesretni slučaj, odnosno došlo je do pada s visine.

- Veleposlanstvo RH u Pragu obaviješteno je o navedenom slučaju u kojem je smrtno stradao hrvatski državljanin te stoji na raspolaganju za svu potrebnu konzularnu i drugu pomoć, u okviru svoje nadležnosti - poručili su kratko iz veleposlanstva.

Inače, na školskom putovanju bili su učenici opće i jezične gimnazije, treći i četvrti razredi.

MZO pokrenuo postupak krizne intervencije

Ministarstvo znanosti i obrazovanja (MZO) u subotu je, nakon smrti srednjoškolca na maturalnom putovanju, priopćilo da je u kontaktu s hrvatskim veleposlanstvom u Pragu i ravnateljem škole te je pokrenut postupak krizne intervencije.

Sedamnaestogodišnji maturant porečke Srednje škole Mate Balote smrtno je stradao u noći na subotu, nešto iza ponoći, na maturalnom putovanju u Pragu.

Ministarstvo je izrazilo sućut obitelji te učenicima i djelatnicima škole.

Ostali maturanti i razrednici danas popodne napustili su Prag. Detaljnije informacije o ovom tragičnom događaju očekuju se nakon službenog izvješća policije, navodi Ministarstvo.

Na maturalno putovanje otputovalo je u četvrtak 87 učenika, maturanata iz tri razreda te četiri profesora, a trebali su ostati do nedjelje.

Ravnatelj škole Krešimir Bronić izjavio je da je policijski očevid obavljen, no što se točno dogodilo "škola će doznati tek nakon primitka službenog izvješća". (Hina)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 13:23