LJEPOTA POD SVAKU CIJENU

UGLEDNA ZAGREBAČKA POLIKLINIKA PRIJAVILA SIŠČANKU (45) Zategnuli joj lice i napumpali usnice, a ona pobjegla bez plaćanja računa

 
 Shutterstock

Ni u trenutku neimaštine pojedine osobe ne odustaju od beauty tretmana, pogotovo ako su ovisne o estetskim zahvatima zatezanja lica i punjenja usnica. Nekad stvari odu toliko daleko da uslugu pokušaju platiti nevažećom karticom ili, pak, pobjegnu, a da ne plate ceh.

Upravo zbog takvih poteza zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo pozabavilo se kaznenom prijavom protiv Siščanke Sandre P. B. (45) nakon što ju je policiji prijavila ugledna zagrebačka Poliklinika Ribnjak. Slučaj je rezultirao nedavnom optužnicom pa će se zbog zategnutog lica i napunjenih usnica koje nije platila 45-godišnja fizioterapeutkinja naći na optuženičkoj klupi.

Događaj se zbio lanjskog 11. siječnja oko 17.30 sati, kada je žena došla u Polikliniku u Ulici grada Mainza. Tužiteljstvo je uvjereno da joj je cilj bio nepripadno se okoristiti s obzirom na ono što je uslijedilo.

Prvo se doktoru Milanu Miloševiću predstavila kao Sandra, ali s drugim prezimenom. Netom prije zatezanja lica i punjenja usnica u Obrazac prikupljanja osobnih podataka je osim lažnog identiteta stavila još krivi datum rođenja i adresu stanovanja. Nakon obavljenog estetskog tretmana djelatnici Poliklinike je dala nevažeću American Express bankovnu karticu pokušavši platiti račun od 6400 kuna. No, transakcija je bila odbijena i to joj je zaposlenica rekla, pa je brže-bolje pronašla izgovor da će samo kratko skoknuti do auta i donijeti novac. Međutim, Poliklinika ju nakon toga više nije vidjela, a nije niti platila račun.

Za tužiteljstvo je na prevaran način pribavila sebi protupravnu imovinsku korist te za nju predlažu Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu izdavanje kaznenog naloga kojim će joj se izreći šest mjeseci zatvora s jednogodišnjim rokom kušnje, ali i da u roku od četiri mjeseca od pravomoćnosti presude plati Poliklinici 6400 kuna.

- S Poliklinikom Ribnjak sam komunicirala mailom oko jednog preparata, ali liječnik ga nije imao pa mi je preporučio drugi. Naručila sam se telefonski. Zahvat je trajao dosta kratko na bradi i na donjoj usnici. Kad mi je medicinska sestra na pultu rekla cijenu, mislim da je bilo 3200 kuna, ja taj novac nisam imala jer sam računala da će cijena s popustom biti manja.

Provukla sam karticu bivšeg supruga. Bila je nevažeća i blokirana. Nisam znala što da radim pa sam im rekla da ću otići po novac kod muža u auto, no otišla sam i nisam se vratila. Iako mi je doktor rekao 6400 kuna, dogovorili smo se za 3200 i gratis zahvat na donjoj usnici. Žao mi je. Nije bilo namjerno.

Mislila sam da će koštati manje. Nisam pitala doktora prije tretmana za cijenu. I doista sam na obrascu upisala lažne podatke. Doktor mi je nakon toga slao par poruka, ali nisam ga kontaktirala jer mi je bilo neugodno. Ispada da sam postupila prijevarno, ali računala sam da ću račun platiti kad mi se financije poprave - ispričala je policiji Sandra.

Međutim, pred državnim odvjetništvom je okrenula ploču svalivši sve na tri stvari: da već godinu dana boluje od PTSP-a te da ima bipolarni poremećaj i poremećaj prilagodbe zbog djeteta s autizmom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 11:39