KAOS

UHIĆEN BEŠĆUTNI UBOJICA KOJI JE U SPLITU LIKVIDIRAO TRI OSOBE! Gradonačelnik Krstulović Opara potvrdio da je napadač iza rešetaka

 
Ubojstva u Splitu
 Jakov Prkic / CROPIX

NOVO 19:42 Svjedoci pucnjave kažu kako se čula rafalna paljba, da je neslužbeno pucao splitski pomorac F.Z., a smrtno su nastradali J.M. i J.T. Kako se doznaje na terenu, F.Z. je u osvetnički pohod krenuo zato što su mu sada već nastradali mladići maltretirali brata zbog čega je reagirao pucnjavom.

-------------------------

19:24 Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara na Facebooku je otkrio da je ubojica uhićen!

- Ovo je desetljećima nezabilježen čin koji je potresao sve stanovnike našeg grada. Hvala policiji na brzom djelovanju i informiranju. Počinitelj je uhićen i to je u ovom trenutku najvažnije. Policija će uskoro izaći sa svim informacijama te će rasvijetliti cijeli slučaj, napisao je Krstulović Opara.

----------------------------

18:42 Reporter N1 televizije Hari Kočić svjedočio je uhićenju druge osobe na splitskim Skalicama.

- Dvadeset specijalaca trčalo je dok su ljudi ležali na ulici s rukama preko glave. Policajci su priveli mlađu mušku osobu i odvezli, izvještava Hari Kočić.

---------------------------------------------------------------------------

18:35 Zamjenik načelnika Policijske uprave Splitsko-dalmatinke Marko Srdarević u subotu je u popodnevnim satima za RTL potvrdio da je policija zbog povezanosti s pucnjavom u Splitu koja je rezultirala s tri smrtna slučaja privela dvije osobe te da nad njima provode istražne radnje.

Srdarević nije mogao potvrditi je li jedna od te dvije osobe počinitelj ubojstava te ima li više od jednog počinitelja. Također, nije mogao reći jesu li uhićene osobe naoružane, ali je rekao da se nisu opirale uhićenju. Dodao je da su spomenute osobe uhićene na području grada Splita.

Zamjenik načelnika PU Splitsko-dalmatinske rekao je da istraga traje te da ne može govoriti o eventualnim motivima ubojstava.

Srdarević je rekao da sve dostupne snage rade na rješavanju slučaja. "Građani se mogu slobodno kretati svugdje, osim na području gdje se obavlja očevid", dodao je.

Konstatirao je i da je u ovakvim slučajevima teško govoriti o stanju sigurnosti, ali je dodao da je stopa kaznenih djela na području koje pokriva PU Splitsko-dalmatinska niska.

---------------------------------------------------------------------------

18:27 Prema trenutno raspoloživim informacijama može se zaključiti kako je u Splitu došlo do obračuna osoba iz narko miljea te da je riječ o ciljanom napadu.

No, policija ima indicije kako napadač nije uračunljiv te je izrazito opasan za okolinu. On je još uvijek u bijegu, naoružan je i izrazito opasan, piše Slobodna Dalmacija.

---------------------------------------------------------------------------

18:12 Policija je privela jednu osobu, no njihov posao još nije gotov. Još uvijek tragaju za osobom koja se dovodi u vezi s ubojstvom trojice, piše Dalmatinski portal.

---------------------------------------------------------------------------

17:31 Uhićen je osumnjičeni za ubojstva, upravo ga vode u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje, piše Dalmatinski portal.

Kako piše Dalmatinski portal, preminuo je i treći muškarac koji je ranjen u napadu.

---------------------------------------------------------------------------

17:10 Policijska uprava Splitsko-dalmatinska očitovala se o pucnjavi u Splitu koja se dogodila u subotu popodne.

- U Splitu je oko 15.35 sati u centru grada došlo do pucnjave na dvije lokacije. U događajima su smrtno stradale dvije osobe, a jedna je prevezen na pružanje liječničke pomoći.

Prema prvim informacijama sa terena počinitelj je muškarac obučen u crno, ima oružje i kreće se put Marjana.

Molimo sve građane na tom području grada da se sklone s ulica i da ukoliko uoče osobu odmah zovu policiju. Sve raspoložive policijske snage su na terenu i tragaju za počiniteljem.

---------------------------------------------------------------------------

FOTOGALERIJA: Više krvoproliće u središtu Splita

---------------------------------------------------------------------------

16:35 >>> Prema neslužbenim informacijama, policija trenutno traga za dvjema osobama koje su iz centra Splita pobjegle u smjeru Marjana.

Policijske očevidne ekipe čekaju poziv s terena u zgradi PU Splitsko-dalmatinske. Još uvijek nisu pozvani da izađu na teren, što znači da situacija na terenu još uvijek nije sigurna.

Neposredno nakon pucnjave u centru Splita viđen je muškarac koji se udaljava s mjesta pucnjave, a u ruci nosi automatsku pušku.

Osim dvije osobe koje su smrtno stradale, prema izjavama svjedoka navodno je još najmanje jedna osoba ranjena.

---------------------------------------------------------------------------

U samom starom centru Splita u subotu poslijepodne među stanarima je panika. Prve informacije su kako su dvije osobe ubijene iz vatrenog oružja te da jedan leži mrtav u Radmilovićevoj ulici, a drugi na samom Šperunu, piše Slobodna Dalmacija.

- Ja sam mislila da je pao s motora, ali rekla mi je susida da se čuo rafal prije nego li je pao na tlo. Drugi leži tamo u uličici. Kažu da je jedan upravo izašao iz zatvora gdje je bio zbog droge - uznemireno nam kaže stanarka.

Splitska policija još uvijek u 16,15 nije službeno izvijestila o događaju. Ubojica je navodno pobjegao u jednu od ulica trčeći, ali za sada nije poznato je li u međuvremenu uzeo kakvo prijevozno sredstvo.

Govori se i kako nije korišten pištolj već automatska puška.

Obaviješteno je Županijsko državno odvjetništvo te će dežurni zamjenik Žarko Štrbac izaći na očevid.

- Tip koji je pucao bio je na motoru i pobiga je put Varoša, čula su se dva rafala, 60-ak metaka - kazao nam je jedan od očevidaca ubojstva.

FOTOGRAFIJE JE JUTARNJEM USTUPIO Dalmatinski portal

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 11:48