ZAVRŠENA POTRAGA

UHIĆEN BIVŠI BRANITELJ KOJI JE IZBO PARTNERICU U KAŠTELIMA U Domovinskom ratu ušao u legendu zahvaljujući kultnoj fotografiji s bojišta

MUP

 

Na području Policijske uprave varaždinske jučer je pronađen i uhićen 47-godišnji Petar Dukarić, osumnjičenim da je nožem nanio teške, za život opasne ozljede 56-godišnjakinji u srijedu, oko 5.10, u Kaštel Gomilici, objavili su iz PU splitsko-dalmatinske, a javlja Slobodna Dalmacija.

Riječ je o Petru Dukariću, o kojem su ranije pisali brojni mediji te se njegova fotografija prenosila društvenim mrežama davno prije događaja u Kaštel Gomilici. Riječ je o hrvatskom branitelju, bivšem pripadniku Prve gardijske brigade "Tigrovi", koji je poznat s jedne od popularnijih fotografija iz Domovinskog rata.

Fotografija je snimljena u u Starom Grabovcu nedaleko od Novske krajem 1991. godine, kada je imao 19 godina. Na fotografiji se vidi mladi vojnik s maramom zavezanom oko čela i cigaretom u kutu usana, na tenku za protuavionskim mitraljezom. Na zidu kuće iza vojnikovih leđa vidi se grafit s imenom svjetski poznate grupe "Guns N' Roses". Od fotografije je napravljen i antiratni plakat. Plakat je u središtu imao portret Petra Dukarića, a pri vrhu dodan natpis "Živi i pusti živjeti", u engleskom originalu: "Live and let live", parafrazirajući pjesmu poznate grupe "Live and let die".

Prepričavalo se tada kako samog Petra Dukarića traži i tadašnji menadžer "Guns N' Rosesa" s namjerom da iskoriste fotografiju za poster i omot albuma. Kako je sam kazao našim medijima, pozivali su ga i u Ameriku, ali njemu nije padalo na pamet napustiti bojište.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo