PRAVOSUĐE REAGIRALO

UHIĆEN 'DOKTOR SMRT' IZ BJELOVARA Bivši šef kirurgije u zatvoru jer je greškama na operacijama ubio više pacijenata

'Nažalost ta bolnica je bolnica slučaj već nekoliko godina,' rekao je ministar zdravstva Rajko Ostojić
 Ranko Šuvar / CROPIX

BJELOVAR - Liječnik Davorin Diklić iz bjelovarske Opće bolnice, osumnjičen je za više teških kaznenih djela protiv zdravlja ljudi, te je uhićen, a sudac istrage odredio mu je jednomjesečni istražni zatvor.

Pedesetsedmogodišnjem bjelovarskom liječniku, nekadašnjem vršitelju dužnosti ravnatelja bjelovarske Opće bolnice i bivšem šefu kirurgije, istražni zatvor određen je zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke, doznaje se iz Županijskog državnog odvjetnišva u Bjelovaru.

Utvrđeno je da postoji osnovana sumnja da je 57-godišnji liječnik zaposlen u Općoj bolnici Bjelovar u duljem vremenskom razdoblju počinio više teških kaznenih djela protiv zdravlja ljudi. Naime, postoji osnovana sumnja da je zbog njegovih pogrešaka u liječenju nekoliko pacijenata došlo do teškog narušavanja njihova zdravlja dok je u odnosu na više pacijenata nastupila smrtna posljedica, izjavila je za HRT županijska državna odvjetnica Ksenija Pavić.

Ostojić: Bjelovarska bolnica je već godinama bolnica slučaj

Ministar zdravlja Rajko Ostojić, izjavio je danas kako je bjelovarska Opća bolnica već nekoliko godina 'bolnica slučaj', te kako je u planu za sanaciju, a sljedeći tjedan trebao bi se imenovati i sanacijski ravnatelj bolnice.

Ministar Ostojić je to odgovorio komentirajući danas uhićenje bivšeg ravnatelja bolnice u Bjelovaru, Davorina Diklića, koji je osumnjičen za više kaznenih djela protiv zdravlja ljudi.

"Nažalost ta bolnica je bolnica slučaj već nekoliko godina. Jedan od njih je i ovaj slučaj kojeg je preuzelo Državno odvjetništvo i s obzirom da se oni bave time naravno da ne mogu davati pogrešne informacije. Očekujemo od Hrvatske liječničke komore da reagira, a i mi kao Ministarstvo ćemo reagirati kada dobijemo sve informacije koje je prikupilo Državno odvjetništvo", kazao je ministar Ostojić

Liječnik Davorin Diklić (57) nekadašnji vršitelj dužnosti ravnatelja bjelovarske Opće bolnice i bivši šef kirurgije, osumnjičen je za više teških kaznenih djela protiv zdravlja ljudi, te je uhićen, a sudac istrage odredio mu je jednomjesečni istražni zatvor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 16:32