PAO NA GRANICI

UHIĆEN NA BAJAKOVU! Pao krijumčar koji je ostavio migrante da se utope na Kupi i pobjegao u minsko polje

 
Ilustracija
 Danijel Soldo / CROPIX

Policija je u petak navečer na Bajakovu uhitila 45-godišnjeg srbijanskog državljana osumnjičenog da je prošlog tjedna vozio kombi s 11 migranata koje je ostavio da tonu u Kupi na glinskom području, nakon čega je jedna migrantica poginula, doznaje u policiji.

Osumnjičeni je, poslije pet dana skrivanja, uhićen na graničnom prijelazu Bajakovo dok je oko 21,50 sati autobusom htio prijeći u Srbiju, potvrdio je MUP.

Kako su trojica njegovih pomagača ranije otkrivena, prijavljena i pritvorena i 45-godišnjak će biti odmah smješten u istražni zatvor.

Kobna nesreća dogodila se 25. kolovoza kada su policijaci kod mjesta Gornje Taborište pokušavali zaustaviti jureći kombi. Blicali su mi i trubili, ali on se nije zaustavljao, već je ubrzao te naglim mijenjanjem pravca kretanja i naglim kočenjem, vozilom pokušavao izgurati s ceste službeno policijsko vozilo.

Izlaskom iz mjesta Slatina Pokupska prvoosumnjičeni je vozilom naglo skrenuo na makadamski put koji vodi i završava nizbrdicom do rijeke Kupe te je na kraju makadamskog puta, bez kočenja, sletio u rijeku Kupu nakon čega je izašao iz vozila i pobjegao u obližnju šumu - minski sumnjivo područje, dok je krijumčarene nezakonite migrante ostavio u vozilu koje je tonulo, ne pruživši im pomoć.

Policajci koji su sudjelovali u potjeri ušli su u rijeku kako bi pomogli migrantima, no 23-godišnja državljanka Afganistana se utopila i to spašavajući svoju djecu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 06:04