AFERA 'POŠTENO SUĐENJE'

UHIĆEN ŽELJKO ŠIRIĆ Korumpiranog bivšeg nogometnog suca koji je izbjegavao odlazak u zatvor priveli kako bi odslužio četiri godine iza rešetaka

 Damjan Tadić / HANZA MEDIA

Željko Širić, bivši nogometni sudac iz Osijeka, uhićen je u utorak predvečer i priveden u zatvor kako bi počeo izdržavati četverogodišnju kaznu zatvora zbog primanja mita. Riječ je o poznatoj aferi „Pošteno suđenje“ koju je USKOK pokrenuo uz pomoć Hrvoja Maleša, bivšeg predsjednika Hajduka, koji se istražiteljima ponudio biti pouzdanik u ovom predmetu, a nakon što su Širić i tadašnji predsjednik sudačke komisije HNS-a Stjepan Djedović od njega tražili mito kako bi se Hajduku pošteno sudilo.

Širić je uhićen u prosincu 2011. godine, a prošle godine u srpnju Vrhovni sud je potvrdio nepravomoćnu presudu Županijskog suda u Zagrebu iz ožujka 2014. koji je Širiću dosudio četiri godine zatvora.

Širić je u međuvremenu u više navrata tražio odgodu odlaska na odsluženje dosuđene mu kazne što mu je bilo omogućavano, no 13. rujna Županijski sud u Osijeku odbio je njegov novi zahtjev, što je značilo da se mora javiti u zatvor. No, kako to nije učinio svojevoljno, po njega je u utorak poslana policija.

Inače, odlazak u zatvor do sada mu je odgađan zbog obveza koje je imao kao predavač na kolegiju tjelesnog odgoja na Fakultetu elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija u Osijeku, a potom i zbog zdravstvenih problema koje je prijavio, konkretno operacije koljena, odnosno vena na koje je trebao ići. Iz istih je razloga tražio još jednu odgodu, ali mu je sud to odbio, zbog čega je bivši sudac na koncu uhićen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 17:41