AKCIJA POLICIJE I USKOK-a

Uhićene bivša tužiteljica iz slučaja Agrokor i Piruška Canjuga, doznajemo za što se sumnjiče

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu povuklo je optužnicu u slučaju Agrokor

Piruška Canjuga, Mirela Alerić Puklin (u krugu)

 Cropix, DORH

Bivša zamjenica zagrebačkog županijskog državnog odvjetnika Mirela Alerić Puklin i njezin suprug Goran Puklin, osumnjičen u aferi Janaf, uhićeni su jutros zajedno s bivšom članicom uprave Agrokora Piruškom Canjugom, u novoj akciji Uskoka i policije, neslužbeno doznaje Jutarnji.

Akciju Uskoka i policije pratimo uživo

>>> NOVO <<< 12:58 Od ranog jutra istražitelji su u stanu obitelji Puklin na Trešnjevci, ali i u velebnoj vili Piruške Canjuge na Tuškancu.

Fotografije pogledajte OVDJE


11:56 Prvi put Piruška Canjuga uhićena je 16. listopada 2017. godine, u 6.35 sati u obiteljskoj kući na Tuškancu, i to kao članica uprave Agrokora, na radnom mjestu izvršnog potpredsjednika za maloprodaju i izvršnog potpredsjednika za poslovanje i poslovni razvoj.

Odvedena je u PNUSKOK na zagrebačkim Oranicama, do koje ju je otpratio i suprug Zlatko Canjuga s odvjetnikom Antom Nobilom.

Opširnije o Piruški Canjugi pročitajte OVDJE


11:12 O akciji se tijekom jutra oglasila i policija.

- Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta - Služba Zagreb - u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, započeli su rano jutros realizaciju novog kriminalističkog istraživanja, za koje su saznanja proizašla iz ranije dovršenih kriminalističkih istraživanja iz rujna 2020., odnosno travnja 2021. godine.

Današnjim, novim kriminalističkim istraživanjem koje se provodi na području PU zagrebačke bit će obuhvaćeno više osoba - od čega je jedna osoba tada obnašala dužnost u tijelu kaznenog progona - a zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iz područja gospodarskog kriminaliteta i korupcije - priopćeno je.


10:37 Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu povuklo je danas optužnicu u slučaju Agrokor.

- Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu povuklo je danas optužnicu podignutu 14. rujna 2020. pred Županijskim sudom u Zagrebu protiv petnaestero okrivljenika zbog počinjenja kaznenih djela protiv gospodarstva i kaznenih djela krivotvorenja. Državno odvjetništvo povuklo je optužnicu radi boljeg razjašnjenja stvari - priopćili su.


9:52 Prema neslužbenim informacijama uhićeno je ukupno pet osoba. Osim Mirele Alerić Puklin, Gorana Puklina i Piruške Canjuge na meti istražitelja našla su se i dva poslovna partnera Gorana Puklina, navodno zbog zlouporaba u gospodarskom poslovanju.

Iako za sada nema službenih informacija, navodno se bivša tužiteljica sumnjiči da je Piruški Canjugi, okrivljenoj u aferi Agrokor, odavala tajne podatke o istrazi u tom predmetu. Iz izvora bliskih istrazi doznajemo da je policija tijekom istražnih radnji koje su provođene protiv njezina supruga vezano za novac koji povezuju s Draganom Kovačevićem, pronašla materijalne dokaze koji su pobudili sumnju da je prijašnja tužiteljica "pomagala" osobama okrivljenima u aferi Agrokor.

Očigledno su daljnjim provjerama došli do saznanja da je bivša tužiteljica, radeći na predmetu Agrokor, istovremeno dojavljivala povlaštene podatke o tom predmetu, kako se sumnja, bivšoj članici uprave Agrokora Piruški Canjugi koja je bila predmet tadašnje istrage.

Za sada nije poznato imaju li istražitelji informacije da bi bivša tužiteljica na neki način bila "nagrađena" za takvu "suradnju".

Tijekom dana policija bi trebala pretražiti domove i druge prostorije koje koriste osumnjičenici, nakon čega slijedi ispitivanje u Uskoku te odluka o pokretanju istrage i eventualno određivanju istražnog zatvora.


9.20 - Kako Jutarnji doznaje, policija je jutros pokucala na vrata i Piruške Canjuge. Sumnja se da je od tužiteljice dobivala informacije u predmetu Agrokor.

Piruška Canjuga bivša je članica Uprave Agrokora, a njen suprug Zlatko Canjuga bio je savjetnik predsjednika Franje Tuđmana za društvene djelatnost te čelnik NK Croatije.

Piruška Canjuga je početkom listopada 2020. oslobođena optužbi u tzv. malom Agrokoru, zajedno s bivšim vlasnikom koncerna Ivicom Todorićem i suoptuženima Antom Huljevom i Nicole De Rossi.

Optužena je i u glavnom slučaju protiv Todorića i njegovih suradnika koji su, prema još nepotvrđenoj optužnici, Agrokor oštetili za 1,2 milijarde kuna.


U novoj akciji policija je jutros po nalogu USKOK-a na zagrebačkom području uhitila više osoba. Među uhićenima su i bivša zamjenica županijskog državnog odvjetnika u Zagrebu Mirela Alerić Puklin i njezin suprug Goran Puklin.

Njihov odvjetnik Ljubo Pavasović Visković potvrdio nam je tu informaciju dodajući da za sada ne zna zbog čega su uhićeni.

Bivša tužiteljica poznata je po tome što je radila na predmetu Agrokor. Podnijela je ostavku nakon što se prošle godine njezin suprug našao na meti USKOK-a jer je kod njega pronađeno oko 4 milijuna kuna za koje se sumnja da pripadaju Draganu Kovačeviću, okrivljenom u aferi Janaf.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. ožujak 2024 08:38