KRIMINALISTIČKO ISTRAŽIVANJE

UHIĆENJA ZBOG TRAGEDIJE KOD HVARA: POLICIJA PRIVELA VLASNIKA I KAPETANA ZBOG TROVANJA TURISTA Terete ih za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti

 
 CROPIX

Splitska policija večeras je priopćila kako je uhitila dvije osobe zbog trovanja talijanskih turista na brodu Atlantia u blizini otoka Hvara.

- Nakon svih prikupljenih dokaza i utvrđenih činjenica te obavljenog očevida, danas su zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela uhićeni i u službene prostorije policijske postaje Hvar dovedeni 23-godišnji i 27-godišnji hrvatski državljani, navode u policiji.

Kako doznajemo, riječ je o vlasniku i kapetanu broda, a policija ih tereti za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti.

- Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja i izvršenog očevida, utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da su 23-godišnjak u svojstvu vlasnika jahte i 27-godišnji kapetan broda protivno pravilima struke kao i izričitim tehničkim uputama u pogledu sigurnosti korištenja uređaja, 8. kolovoza ove godine ugradili benzinski generator-agregat sa zračnim hlađenjem uslijed čijeg rada je došlo do istjecanja otrovnih plinoova, ugljičnog monoksida, u prostor potpalublja broda, odnosno putničkih kabina i posljedično trovanja putnika - priopćili su iz splitsko-dalmatinske policije.

Navode kako će obojica uhićenih tijekom četvrtka biti privedeni pritvorskom nadzorniku.

Podsjetimo, u utorak ujutro kapetan broda prijavio je da je u kabinama pronađeno mrtvo tijelo muške osobe. Radilo se o talijanskom turistu Eugeniju Vinciju.

Još pet osoba, među kojima je i dvoje djece u dobi od 5 i 14 godina, nalazilo se u teškom zdravstvenom stanju te ih je četvero hitno prebačeno u splitsku bolnicu helikopterom. Liječnici splitske bolnice i dalje se bore za živote dvoje djece kojima su zatajili vitalni organi, dok je troje odraslih stabilno. Nalazi obdukcije u međuvremenu su pokazali kako je preminuli talijanski turist otrovan ugljičnim monoksidom.

U priopćenju splitske policije navodi se kako su muškarci kazneno prijavljeni za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti iz članka 222. , stavak 4. Riječ je o kaznenom djelu dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom. Uhićenim muškarcima, dokaže li im se krivnja, prijeti i do osam godina zatvora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 15:02