IZNIMNO ČIST KOKAIN

UHIĆENJE JEDNOG OD ČLANOVA POZNATE ISTOČNO-BALKANSKE SKUPINE OTKRILO Milijun kuna vrijedan kokain u autu krijumčario visoki policijski službenik?!

 
Ilustracija
 Goran Šebelić / CROPIX

Muškarac kojeg je nakon uhićenja s 1,1 kilograma kokaina u utorak na autocesti A1 kod odmorišta Marune zadarska policija detektirala i uhitila kao jednog od članova poznate istočno-balkanske skupine umiješane u poslove s drogom visoki je policijski službenik iz Brčkog.

Kako neslužbeno doznaje Zadarski.hr riječ je o 43-godišnjem policajcu Z.A. koji je suspendiran odmah nakon uhićenja. Pripadnici SIPE, Državne agencije za istrage i zaštitu Bosne i Hercegovine pretresli su danas zbog toga i prostorije policije Brčko koje je koristio.

Zbog opasnosti od bijega i ponavljanja kaznenog djela, sudac istrage Županijskog suda u Zadru Hrvoje Visković odredio mu je na prijedlog Županijskog državnog odvjetništva u Zadru (ŽDO) jednomjesečni pritvor. Tijekom ispitivanja branio se šutnjom.

Muškarac je uhićen u blizini naplatne postaje Maslenica, nakon čega je u automobilu Audi A3 bosansko hercegovačkih oznaka pronađen jedan kilogram i 140 grama kokaina. Automobil nije bio njegov već u vlasništvu 37-godišnjaka, pa policija još provjerava tu vezu.

Nakon zaustavljanja utvrđeno je da Audijem upravlja 43-godišnjak iz Brčkog u Bosni i Hercegovini, koji uz bosansko-hercegovačko ima i hrvatsko državljanstvo. Automobil je vučnom službom premješten u krug Policijske uprave zadarske, gdje je po nalogu suca istrage Županijskog suda u Zadru izvršena pretraga.

Riječ je o kokainu 80-postotne čistoće čija je ulična vrijednost veća od milijun kuna. Uz kokain su u automobilu pronađeni novac i uređaji za zaštićenu komunikaciju koje koriste najorganiziraniji pripadnici kriminalističkih skupina.

Kokain je bio namijenjen za daljnju preprodaju na južnodalmatinskom području zbog čega kriminalističko istraživanje i dalje traje, te se nastavlja u suradnji s drugim policijskim upravama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 09:04