UDAR

UHIĆENO 9 LJUDI, MEĐU NJIMA I NEKI OD POZNATIJIH ČLANOVA BBB-a Terete ih za preprodaju većih količina marihuane, slučajno ih razotkrio pijani teklič

Ilustracija
 Jure Mišković, Tomislav Krišto / HANZA MEDIA

Više osoba koje se povezuje s navijačkom skupinom Bad Blue Boys privedeno je u posljednja dva dana na području Zagreba i Zadra zbog sumnji da su se organizirano bavili preprodajom većih količina marihuane.

Kako neslužbeno doznajemo, navodno je devet osoba privedeno, od kojih sedam u Zagrebu i dvije u Zadru, a među privedenima su neka od poznatih imena sa scene navijačke supkulture, točnije frakcije BBB-a koja se protivi aktualnoj Upravi GNK Dinamo te njezinu savjetniku Zdravku Mamiću. Iz MUP-a su nam samo kratko potvrdili kako zagrebačka policija doista provodi kriminalističku obradu nad pojedinim pripadnicima Bad Blue Boysa te da su od zadarskih kolega zatražili privođenje dviju osoba, pripadnika navijačke skupine BBB koji su u trenutku zaključenja ovog broja bili na putu za Zagreb gdje se istraživanje i provodi.

Kontaktirali smo i odvjetnika jednog od uhićenika, inače poznatog pripadnika BBB-a, no on o privođenju svoga branjenika iz prethodnih postupaka još nije imao nikakvih saznanja.

Međutim, kako neslužbeno doznajemo, osim dvojice uhićenih u Zadru, u posljednja 24 sata na području Zagreba uhićeno je još sedam osoba, također mahom “antimamićevaca”, a sve u sklopu iste akcije. Također, policija je u utorak tijekom dana intenzivno pretraživala stanove, prostorije, automobile, podrume svih osumnjičenih, ali i neke od prostorija udruga navijača na području metropole. Je li išta korisno za istragu u njima i pronađeno, nismo uspjeli doznati.

No, kako doznajemo, dokazi protiv okrivljenika neće biti isključivo materijalni jer je bila riječ o višemjesečnoj tajnoj akciji u kojoj su policija i tužiteljstvo koristili tzv. posebne dokazne radnje, odnosno desetke osoba su pratili i tajno im snimali telefonske razgovore.

Navodno se u finalizaciju akcije krenulo nakon što se prije nekoliko dana jedan od kurira “poskliznuo”. Okidač za finalizaciju akcije policija je donijela nakon bizarnog događaja prije nekoliko dana kad je jedan od nadziranih osumnjičenika, u ulozi tekliča, s par kilograma marihuane pijan skrivio prometnu nesreću u kojoj je i sam stradao. Kako je policija doznala iz tajno prisluškivanih razgovora, on je nekoliko kilograma trave trebao prevesti iz Zagreba u Zadar, no umjesto za Zadar krenuo je prema Mariboru te navodno sletio s ceste. Tijekom policijskog očevida pronađena je i marihuana, a on je uhićen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 04:21