SMRT NAKON UHIĆENJA

Umro Beli Konj: Vremešnom dileru (79) naglo je pozlilo dan nakon što je prepraćen u Remetinec

S Pavletićevom smrću bit će obustavljena i četiri postupka zbog droge koja se trenutno vode protiv njega
Stjepan Pavletić
 Davor Pongracic/Cropix

Nakon što je prošlog ponedjeljka novozagrebačka policija uhitila Stjepana Pavletića zbog posjedovanja i preprodaje kokaina, a velikogorički sudac istrage mu je na prijedlog tužiteljstva u srijedu odredio jednomjesečni pritvor, 79-godišnji vremešni diler nadimka Beli Konj, jučer je preminuo u KBC Rebro. Kako doznajemo, dan nakon preprate u remetinečku ćeliju, Pavletiću je naglo pozlilo te je vozilom Hitne prevezen u zagrebački KBC. No stanje mu se iz dana u dan pogoršavalo.

S Pavletićevom smrću bit će obustavljena i četiri postupka zbog droge koja se trenutno vode protiv njega na zagrebačkim sudovima, a Pavletićev odvjetnik Milko Križanović ostao je zatečen smrću svoga klijenta.

- Mogu potvrditi da sam sinoć primio vijest o smrti. Zvali su me iz zatvorskog sustava. Iskreno, ostao sam zatečen smrću svoga branjenika jer ništa nije ukazivalo na takav ishod i doista mi je žao. Informacije koje sam dobio su da je zbog krvarenja hospitaliziran još prošlog tjedna i da je od tada bio na respiratoru – otkrio je za Jutarnji Pavletićev odvjetnik Milko Križanović.

Podsjetimo, Pavletić je u svojih osam desetljeća života bio više puta uhićivan, a posljednji puta je to bilo prošlog ponedjeljka kada je na vratima svoga stana policajcima predao pet paketića kokaina. Nakon toga u pretresu je pronađeno još stotinjak grama iste droge, a krivnju je odbacio ustvrdivši da je tek manji dio za njegove osobne upotrebe, dok mu je ostatak podmetnula djevojka kojoj je koristila njegov stan dok njega nije bilo.

Prošle godine u intervjuu za Jutarnji list nakon pretposljednjeg uhićenja zbog 7,3 grama kokaina, Pavletić je rekao da ne podnosi nerad te da mu je cilj, ako ga uhite i s 96 godina, da to onda bude za Guinnessa. Pritom nas je uvjeravao da je dilanje iza njega, a inače slovi za jednog od najstarijih dilera u Hrvatskoj. Iza sebe ima pet brakova u četiri države te uhićenja u tri.

Novac je inicijalno zarađivao, kako nam je otkrio, kockanjem, varanjem i krađama, nakon čega se upustio u svijet droge. Inače, bio je uhićen i u ljeto 2013. kad je policija u njegovoj garaži pronašla 203 grama kokaina u vrijednosti 100.000 kuna, a zbog čega je odrobijao tri godine zatvora. Dok je prije 13 godina od njega zaplijenjen kilogram i pol kokaina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. travanj 2024 02:13