INCIDENT U ZAGREBU

UTJECAJNI HDZ-ovac NOKAUTIRAO MLADIĆA Ivica Modrić se na ulici posvađao s čovjekom pa mu unakazio lice, HDZ ga suspendirao sa svih stranačkih funkcija

 
Ivica Modrić / Ilustracija
 CROPIX / HOPS

HDZ-ovac Ivica Modrić koji je, kako je objavio Index, prije tjedan dana brutalno udario i teško ozlijedio mladića u Zagrebu, suspendiran je sa svih stranačkih funkcija.

Poručili su to iz stranke, dodajući kako HDZ žali zbog tog izgreda.

- HDZ ima nultu toleranciju na nasilje, to je od početka stav Vlade Andreja Plenkovića. Modrić je član osječkog gradskog HDZ-a i do daljenjeg je suspendiran sa svih stranačkih dužnosti dok traje postupak - rekli su u HDZ-u.

Dodali su kako je Nadzorni odbor HOPS-a (Hrvatski operator prijenosnog sustava d.o.o)., gdje je Modrić član Uprave, donio odluku o njegovoj smjeni, te da je pokrenut postupak.

Modrić je na muškarca nasrnuo u zagrebačkom naselju Vrbik. Mladiću navodno nije stao na pješačkom prijelazu nakon čega je ovaj rukama udario u prtljažnik Modrićevog vozila.

HDZ-ovac je potom izašao iz vozila i nokautirao mladića koji je već tjedan dana u zagrebačkoj bolnici u Dubravi.

HOPS: Donijeli smo odluku o Modrićevom opozivu

Iz HOPS-a su u četvrtak poslijepodne izdali kratko priopćenje u kojem potvrđuju da su donijeli odluku o Modrićevom opozivu.

- Na današnjoj sjednici Nadzornog odbora Hrvatskog operatora prijenosnog sustava d.o.o. (HOPS-a) donesena je (Na temelju članka 20. stavka 1. Zakona o tržištu električne energije („Narodne novine“, br. 22/13, 102/15 i 68/18), članaka 22. i 24.a) odluka o opozivu člana Uprave Ivice Modrića.

Imenovani član Uprave HOPS-a opoziva se s mjesta člana Uprave Društva zbog kršenja obveza iz radnog odnosa narušavanjem poslovnog ugleda Društva neprimjerenim ponašanjem i sudjelovanjem u fizičkom obračunu koje je rezultiralo teškom tjelesnom ozljedom druge strane.

Prijedlog Odluke dostavljen je Hrvatskoj energetskoj regulatornoj agenciji (HERA-i), navodi se u priopćenju. (JL)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 09:06