VINKOVCI

Uz prijetnju pištoljem otuđili vozilo s dnevnim utrškom trgovačkog lanca

Zagreb, 180908.USKOK i Drzavno odvjetnistvo pokrenuli su jutros na sveucilistu u Zagrebu veliku antikorupcijsku akciju nazvanu Indeks.Na slici policijski auto ispred kuce Desa Mlikotin Tomic sefica Saborskog povjerenstva za odlucivanje o sukobu interesa koju su iznendaili policajci rano ujutro . Akcija indeks.Foto: Goran Mehkek / CROPIX
 Goran Mehkek / CROPIX

VINKOVCI – Dvojica su nepoznatih počinitelja u ponedjeljak navečer u Vinkovcima, uz prijetnju vatrenim oružjem, otuđili vozilo u kojem se nalazio dnevni utržak jednog trgovačkog lanca s vinkovačkog područja, priopćila je Policijska uprava vukovarsko-srijemska.

Razbojništvo se dogodilo oko 17,45 sati ispred trgovine u Akšamovićevoj 3 kada su 30-godišnjeg vozača istjerali iz vozila, prijeteći mu pištoljem, te se s većom količinom novca zaputili u nepoznatom smjeru.

– Otuđeno vozilo vinkovačkih registracijskih oznaka je pronađeno na jednom od izlaza iz Vinkovaca i trenutno obavljamo kriminalističku obradu, potvrdio je policijski glasnogovornik Krunoslav Žgela, koji zbog policijske istrage nije mogao reći o kojoj količini novca se radi, niti je naveo ime trgovačkog lanca. Tek je najavio tiskovnu konferenciju na kojoj bi se iznijeli detalji razbojništva, jer se radi o većoj količini novca.

Neslužbeno se doznaje kako je riječ o vozilu kojim djelatnici jednog trgovačkog lanca tijekom popodnevnih i večernjih sati prikupljaju dnevni utržak. U vozilu obično bude dvoje djelatnika, baš kako je to bilo i u ponedjeljak, pa su razbojnici iskoristili trenutak da jedan od djelatnika preuzme novac iz trgovine u Akšamovićevoj 3, presreli ga i oduzeli mu utržak. Potom su i njegovog kolegu izbacili iz vozila te pobjegli s plijenom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 17:24