OBITELJSKO NASILJE

UŽAS KOD DUBROVNIKA Otac pokušao ubiti sina (13), nasrnuo na njega nožem! Dječak u napadu ozlijeđen, majka s njim pobjegla u drugi grad

Ilustracija
 Sergej Drechsler / Ilustracija / CROPIX

Zbog osnovane sumnje da je pokušao počiniti kazneno djelo teškog ubojstva malodobnog sina, sudac istrage dubrovačkog Županijskog suda odredio je istražni zatvor u trajanju do 30 dana 44-godišnjem M.M. iz Nove Mokošice. Istražni zatvor je određen zbog opasnosti mogućeg ponavljanja kaznenog djela i utjecaja na žrtvu (13) kao oštećenika, piše Dubrovački vjesnik.

- Kaznenom prijavom temeljem koje je određen istražni zatvor osumnjičeni se tereti da je početkom ove godine u svom stanu u Novoj Mokošici namjeravao usmrtiti svog malodobnog sina. Nakon prijetnji da će ga ubiti te više uvreda, vrijeđanja i udaraca, nasilni otac je u spavaćoj sobi kuhinjskim nožem zamahnuo prema prsima djeteta. Ipak, dječak se uspio izmaknuti, ali je ipak na lijevoj strani prsnog koša zadobio porezotinu široku par centimetara - rekao nam je sudac istrage i glasnogovornik dubrovačkog Županijskog suda Pero Miloglav.

Neslužbeno se doznaje kako je kaznenu prijavu podnijela majka koja je sa sinom napustila Dubrovnik i otišla u drugi grad. Pretpostavlja se da je kaznenu prijavu tek kasnije podnijela jer je ranije strahovala za svoj i život sina koji je, kako doznajemo, dijete s posebnim potrebama i problemima s vidom.

Glasnogovornik Miloglav navodi i podatak kako se okrivljeni otac nakon pokušaja ubojstva od 6. ožujka do 3. travnja ove godine nalazio u istražnom zatvoru u Dubrovniku koji mu je sudac istrage početkom ožujka odredio zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela nasilja u obitelji, prijetnji i povrede djetetovih prava.

Nakon što je Općinsko državno odvjetništvo u Dubrovniku dovršilo istragu te protiv nasilnog oca podiglo optužnicu pred dubrovačkim Općinskim sudom, M.M. je početkom travnja pušten da se brani sa slobode do okončanja postupka.

Tijekom njegova boravka u istražnom zatvoru, supruga je sa sinom otputovala u Varaždin gdje ga je prijavila policiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:25