UHIĆEN 57-GODIŠNJAK

UŽAS NA SJEVERU HRVATSKE: SILOVAO I PRODAVAO SVOJU DJEVOJKU Bili su vezi, no on joj je prijetio ubojstvom i na njoj zaradio 100.000 kuna

    AUTOR:
    • Ivica Barać / Podravski list

  • OBJAVLJENO:
  • 12.04.2019. u 22:37

A woman who is a victim of domestic violence is crouched in a corner of a house and is protecting herself from injury. Photo Rafael Ben-Ari/Chameleons Eye, Image: 89565210, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, Alamy
Profimedia, Alamy

Ilustracija

 

Teško je i nabrojiti što je sve 57-godišnjak sa sjevera činio svojoj djevojci s kojom je bio u intimnoj vezi. Prijetio joj je objavom njezinih eksplicitnih snimaka, silovao je, prodavao drugima za seks za novac, prijetio ubojstvom… Na njoj je, doznaje Podravski.hr od općinskog državnog odvjetništva u Varaždinu zaradio nevjerojatnih 100.000 kuna!

Eksplicitne snimke

– Nakon provedene istrage, podigli smo pred Županijskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1962.) zbog počinjenja kaznenih djela silovanja i prostitucije – navode u županijskom državnom odvjetništvu i opisuju što je sve radio:

- Teretimo ga da je od rujna 2016. do studenog 2018. godine u Čakovcu i Zagrebu, nakon što je oštećenica htjela prekinuti intimnu vezu s njim, zatražio da nastave vezu i zaprijetio da će poslati njezine eksplicitne fotografije i videosnimke njezinoj obitelji i poslodavcu te da će ubiti nju i njenu obitelj i dići kuću u zrak – ističe ODO i dodaje:

– U više navrata ju je i fizički napadao, branio joj da izlazi, da kontaktira s drugim osobama i da traži posao te pratio njezino kretanje, čime je savladavao njezin otpor i protivno njenoj volji silovao je uz istovremena ponižavanja.

Također, sumnja se da je od siječnja 2017. do studenog 2018. godine na internetu objavljivao oglase za pružanje seksualnih usluga i dogovarao s većim brojem muških osoba da im oštećenica za iznose od 500 do 1000 kuna pruža seksualne usluge, ističe državno odvjetništvo, i to u njegovom stanu u Čakovcu i u Zagrebu.

Zaradio 100.000 kuna

– Ona je to i činila u strahu zbog fizičkih napada okrivljenika i prijetnji, a primljeni novac je predavala okrivljeniku. Okrivljenik je na opisani način stekao protupravnu korist u iznosu većem od 100.000 kuna – otkriva frapantnu cifru odvjetništvo.

Okrivljenik se, doznaje Podravski.hr, nalazi u istražnom zatvoru, a vijeće Županijskog suda u Varaždinu je prihvatilo prijedlog državnog odvjetnika i produljilo istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo