NEZAPAMĆENI ZLOČIN

Užas u Zagrebu: Otac usmrtio troje malodobne djece, pokušao ubiti i sebe

Zagrebačka policija potvrdila je nasilnu smrt troje djece te je izvijestila da je njihov otac prebačen u bolnicu
 Željko Puhovski/cropix

Troje djece, blizance dječaka i djevojčicu u dobi od sedam godina te sina u dobi od četiri godine, ugušio je noćas vlastiti otac, iskusni financijski konzultant Harald Kopitz (56), u potkrovnom penthouseu na zagrebačkim Mlinovima, a nakon toga je i sebi pokušao oduzeti život.

Preživio je i odvezen je u bolnicu, a tijela troje beživotne djece, od kojih je najmlađi četverogodišnjak bio u spavaćoj sobi, a blizanci u dnevnom boravku, šokirao je i sve službene osobe koje su bile na mjestu ovog nezapamćenog zločina.

U policiji kažu da je oko 2 sata u Mlinovima, temeljem zaprimljene informacije o najavljenom samoubojstvu, u stanu pronađen muškarac koji se pokušao ubiti zbog čega je prevezen u bolnicu. "Na mjestu događaja pronađeno i troje djece bez znakova života te se sumnja na kazneno djelo ubojstva. Očevidom rukovodi zamjenica Županijskog državnog odvjetnika", izvijestila je zagrebačka policija koja je oko 10 sati objavila i službeno priopćenje.

- Oko 2 sata u Centru, u Mlinovima, temeljem informacija o najavljenom samoubojstvu zaprimljenih od građana zbog objava na društvenim mrežama, u stanu je pronađen 56-godišnji muškarac koji je u trenutku ulaska policijskih službenika bio narušenog zdravstvenog stanja. Na mjestu događaja pronađeno je i troje djece bez znakova života. Dolaskom hitne medicinske pomoći potvrđena je nasilna smrt djece dok je muškarac prevezen u KBC Sestre milosrdnice gdje je zadržan na liječenju. Očevid je proveden uz rukovođenje zamjenice Županijskog državnog odvjetnika, a kriminalističko istraživanje je u tijeku, navodi se u priopćenju.

Tko je prvi dojavio policiji da se nešto dogodilo u stanu urbane vile s tri kata i potkrovljem nije poznato, no policija, ali i Hitna pomoć brzo su došli na mjesto događaja. U spavaćoj sobi zatekli su na krevetu mrtvo tijelo četverogodišnjaka, a blizance, dječaka i djevojčicu u dnevnom boravku u kojem su bile i njihove igračke kojima su se igrali prethodne večeri. Kako smo neslužbeno doznali, roditelji djece su rastavljeni i djeca su najvjerojatnije vikend trebala provesti s ocem, koji ih je vlastitim rukama zadavio, a nakon tog sumanutog čina pokušao je presuditi i sebi, i to navodno otrovom ili tabletama.

Policajci su ga omamljenog pronašli u stanu i odveli na liječenje u bolnicu Sestara milosrdnica.

image
Na mjestu tragedije policija je provodila očevid
Zeljko Puhovski/Cropix

Policija je do ranih jutarnjih sati provodila očevid, a jutros su tijela troje djece prevezena na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku gdje će se obdukcijom ustanoviti uzrok smrti.

Otac djece je, inače, iskusni financijski konzultant koji je diplomirao na sveučilištu Donau-Universität Krems i ima titulu magistra poslovne administracije (MBA), radio je u nekim vodećim austrijskim leasing kućama, ali i na voditeljskim pozicijama u tvrtki Robert Bosch AG, Alcatel AG i drugima. Austrijski je državljanin sa stalnom hrvatskom adresom, a prema dostupnim podacima, rođen je 1965. godine.

image
Na mjestu tragedije policija je provodila očevid
Zeljko Puhovski/Cropix

Da bi nešto strašno mogao napraviti najavio je u statusu na Facebooku objavljenom oko ponoći u kojem je napisao među ostalim "Zbogom svima..." te navodio kao motiv loše odnose svoje bivše supruge i njegove sadašnje partnerice. Naveo je kako se u posjednjih godinu i pol pokušavao vratiti na posao, spominjao "braću iz masonske lože" koji mu nisu htjeli pomoći, osim dvojice najboljih prijatelja i dvojice braće koji su mu kaže pomogli koliko su mogli.

Otac djece je, inače, iz Beča i ima vlastitu konzultantsku tvrtku.

Zgrada u kojoj se dogodio nezapamćeni užas kao da je ukleta, kažu susjedi. Nastanjena je podstanarima, a prošle godine je kat ispod već intervenirala policija kada je jedna gospođa kroz prozor počela bacati namještaj.

Kao nijemi svjedoci jeze na 2. katu, pak, zgrade ostale su dječje oprane majice na vješalicama kao i njihove slike po zidovima.

image
Zeljko Puhovski/Cropix

Susjedi zatečeni stravičnim zločinom

Nekolicina stanara okolnih zgrada ostala je zatečena dolaskom policije i Hitne pomoći u njihov miran kvart u gluho doba noći.

- Znam samo da ga je supruga ostavila i otišla s troje dječice, ispričala je jedna susjeda.

- Ugasiti vlastitoj djeci život zbog bolesne ljubomore i ega, očito da se napakosti supruzi, je nešto najodvratnije što jedno ljudsko biće može učiniti - odrješito prepun emocija govori nam drugi susjed. (Hajdi Karakaš Jakubin)

image
Na mjestu tragedije policija je provodila očevid
Zeljko Puhovski/Cropix
image
Na mjestu tragedije policija je provodila očevid
Zeljko Puhovski/Cropix
image
Na mjestu tragedije policija je provodila očevid
Zeljko Puhovski/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 14:48