SPASIO GA VULKAN

Vaterpolist Igor Petrić u Londonu, a bivša žena i ljubavnica čuće u pritvoru

Petrić je širio poslove, no ubrzo je izgubio kompas i krenuo u milijunske prevare s porezom i pranjem novca

RIJEKA - Poznati vaterpolist Igor Petrić (37) još je uvijek u bijegu pred istražiteljima koji su protiv njega podnijeli kaznenu prijavu u kojoj ga sumnjiče za gospodarski kriminal težak više od 8 milijuna kuna.

Pohlepno potpisivale papire

Nažalost, u brojnim malverzacijama putem svojih tvrtki u kriminal je uvukao i suprugu Mašu, te sestru Anu, a “nastradale” su i tri Riječanke koje je postavljao kao direktorice, a koje su mu naivno i pohlepno potpisivale sporne dokumente i ugovore.

Dok je Petrić u Londonu čekao da se raščisti oblak vulkanske prašine i razmišljao što učiniti, policajci su uhitili pet mladih Riječanki i priveli u Istražni centar. Na kraju su supruga i sestra zadržane u pritvoru. Kako smo doznali, supruga Maša se nedavno razvela od njega i to upravo zbog poslovnih problema i veze s jednom od direktorica.

Prešao crtu dopuštenog

Inače, Petrić je ostvario zavidnu sportsku karijeru kao vaterpolo golman, prvo u svom VK Primorju, a potom u CS Plebiscitu iz Padove.

Prije nekoliko godina krenuo je u posao s odjećom i razgranao mrežu trgovina. U tom su mu poslu pomogle sportske veze iz Italije, a dućane Diesela, Q-Bea, Miss Sixtyja otvorio je u robnoj kući Ri i na samom Korzu.

U probleme je upao ušavši u biznis gradnje novih stanova. S vremenom se više nije mogao nositi s megalomanskim projektima, zbog novca se razišao i s prijateljima, a uz to se očito nije libio prijeći crtu dopuštenoga. U početku je vidio da mu to prolazi kod Porezne uprave, no ubrzo je potpuno izgubio kompas i krenuo u milijunske malverzacije s povratom PDV-a, sklapanjem fiktivnih ugovora i pranjem novca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 20:41