VELIKA POLICIJSKA AKCIJA

Doznajemo imena uhićenih u Splitu i detalje akcije. Jedan poduzetnik je pao zbog - parfema!

Kako doznajemo, radi se o građevinskim malverzacijama, primanju i davanju mita
Zvonko Kotarac, Danijela Špalj, Emil Šverko
 Cropix

Jutros je u Splitu krenula velika akcija PNUSKOK-a koju provode djelatnici PN Uskok iz Splita uz podršku interventne policije, javlja Slobodna Dalmacija.

Od Županijskog suda u Splitu ishodili su naloge za uhićenje i pretrage ukupno 12 osoba među kojim su Zvonko Kotarac i njegov brat Ivan Kotarac, Mario Jukić, vlasnik Mister Mota, arhitekti Emil Šverko i Neno Kezić.

Na popisu uhićenih su, navodno, i Lada Pocrnić, nekadašnja voditeljica Odsjeka za graditeljstvo Upravnog odjela za prostorno uređenje i graditeljstvo Grada Splita, kao i njezin suprug Neven Mladinić Pocrnić, potom Ljiljana Poletti Kopešić, viša savjetnica za provedbu dokumenata prostornog uređenja, Boris Marelja, voditelj Odsjeka za provedbu dokumenata prostornog planiranja te Danijela Špalj, bivša vijećnica Kerumova HGS-a.

Kako neslužbeno doznajemo, sve je povezano s građevinskim malverzacijama, primanjem i davanjem mita.

Jukića navodno terete da je dao parfem od 700 kuna kako bi mogao izgraditi 400-tinjak kvadrata više u svojoj zgradi na Mejama, dok se Kotarca spominje uz moguće nezakonite radnje vezane za njegov hotel Amphora na Žnjanu

Kotarčev odvjetnik Vinko Ljubičić za Slobodnu Dalmaciju potvrdio je da je njegov klijent uhićen i da bi ubrzo trebao biti doveden u prostorije splitskog USKOK-a na ispitivanje. Kako se doznaje, Kotarca se sumnjiči za poticanje službenih osoba na zlouporabu položaja i ovlasti.

Odvjetnik Toni Marinković koji brani Nevena Mladinića Pocrnića, supruga Lade Pocrnić Mladinić, potvrdio nam je da je njegov klijent trenutno u policiji na kriminalističkoj obradi.

Neslužbeno se doznaje da se Mladinića sumnjiči da je napravio glavni projekt za Jukićevu zgradu na Mejama koji nije bio u skladu s GUP-om te da je na nagovor Jukića poticao Ljiljanu Poletti Kopešić, višu savjetnicu za provedbu dokumenata prostornog uređenja na zlouporabu položaja i ovlasti, a sve kako bi mu izdala građevinsku i uporabnu dozvolu protivno propisima.

Ladu Pocrnić Mladinić brani mlada splitska odvjetnica Carmen Ivančević koja nam je kazala da je njena klijentica trenutno u prostorijama PNUSKOK-a.

"Čekamo odlazak u USKOK pred tužiteljicu na ispitivanje. Ne mogu vam govoriti o detaljima predmeta" - kazala nam je Ivančević.

Neslužbeno pak doznajemo da se Pocrnić Mladinić sumnjiči za zlouporabu položaja i ovlasti i to na način da je zahvaljujući dugogodišnjem prijateljstvu s uhićem Zvonimirom Kotarcem dogovorila da njena kolegica Ljiljana Poletti Kopešić izda građevinsku dozvolu za njegov hotel Amphora na Žnjanu i za još jedan popratni objekt kraj hotela, a koji nisu bili u skladu s GUP-om.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 07:59