TRAGEDIJA

VELIKA TUGA NAKON STRAŠNE SMRTI MLADOG HRVATSKOG REPREZENTATIVCA Izgubio nadzor nad mopedom i udario u brdo: 'Zašto, zašto baš on?'

Andro je izgubio nadzor nad mopedom i udario u brdo. On je preminuo, a suvozačica, inače naša reprezentativka u košarci do 18 godina, je ozlijeđena
 CROPIX

U prometnoj nesreći u ponedjeljak malo nakon ponoći na predjelu Batahovine u Dubrovniku smrtno je stradao 19-godišnji Andro Zarač, perspektivni igrač dubrovačkog malonogometnog kluba Square.

Mladić je, upravljajući mopedom dubrovačkih registarskih oznaka, na izlazu iz Dubrovnika prema mjestu Sustjepan odjednom izgubio nadzor nad vozilom, skrenuo desno i udario u brdo. Pretpostavlja se da mu je pozlilo na povratku s malonogometnog turnira.

Imali kacige

Uslijed udara u stijenu 19-godišnji vozač i njegova 18-godišnja suputnica pali su na kolnik, a moped se nastavio nekontrolirano kretati po kolniku. Andro je uslijed zadobivenih ozljeda na mjestu poginuo, a njegova suputnica, hrvatska reprezentativka u košarci do 18 godina, lakše je ozlijeđena. Oboje su nosili zaštitne kacige.

Budući se se još uvijek pouzdano ne zna od čega je mladić preminuo, njegovo je tijelo prevezeno Odjel patologije dubrovačke Opće bolnice na obdukciju gdje će se utvrditi točan uzrok njegove smrti.

Šok u klubu

S neizmjernom su tugom vijest o smrti malonogometaša, rođenog 6. siječnja 2000., dočekali njegovi kolege i prijatelji iz MNK Square, kojem je vjeran još od 2014. godine.

- Zatekla nas je najtužnija moguća vijest. Ostali smo bez našeg mladog igrača, tuga je velika i želim uime kluba izraziti sućut obitelji te da su naše misli s njima u ovim teškim trenucima - rekao je predsjednik Kluba Željko Raguž.

Neki od njegovih klupskih kolega i prijatelja s kojima smo razgovarali shrvani su viješću koja se Dubrovnikom počela širiti u ponedjeljak rano ujutro.

- Zašto, zašto baš on? Doživljavao sam Andru kao brata. Bio je nadasve odličan prijatelj. Lojalan i uvijek prisutan, i u dobru i u zlu. Utakmicu nisam igrao u nedjelju navečer, pa ne znam je li možda tijekom igre osjećao neku slabost. Djevojka koja je bila s njim na motoru je prijateljica kojoj je ponudio prijevoz do kuće.

Taj motor nije često vozio, ali dobro se snalazio u prometu. Ne može se ni posumnjati da je divljao na motoru jer ako je itko polako i oprezno vozio, onda je to bio Andro - rekao nam je jedan od Zaračevih kupskih kolega i prijatelja. Drugi nam je rekao da nije prestao plakati od trenutka kada je ujutro primio SMS poruku da Andre više nema.

- Andro je dečko kojega se naprosto mora voljeti. Njegova osobnost i dobrota to zahtijevaju od svakog od nas s kojima se družio. Bio je vrijedan mladi sportaš koji nije želio živjeti na roditeljskoj grbači, nego doprinositi u kuću, pa je radio u jednom rent-a-caru. Ima dvije sestre koje je obožavao - zaključio je drugi Zaračev kolega.

Poginuli mladi sportaš lani je debitirao u dresu hrvatske malonogometne reprezentacije do 19 godina, a debi za prvu momčad Squarea imao je nekoliko mjeseci prije.

Tresao je suparničke mreže u toj svojoj prvoj prvoligaškoj sezoni u dresu prve momčadi, kao i u premijernom nastupu za reprezentaciju Hrvatske do 19 godina (bio je dvostruki strijelac u pobjedi 6:5 protiv Makedonije u Karlovcu).

Ostat će upamćen i kao jedan od ključnih igrača kadetske momčadi Squarea, koja je 2017. osvojila broncu na državnom prvenstvu. Andro je bio neizostavan u momčadi na svim malonogometnim turnirima u Gradu i šire, najviše sa svojom ekipom Rekreativci.

Njegova obitelj bila mu je najveća podrška, a on sa svojim roditeljima najvjerniji navijač košarkašica Raguse, u čijem su dresu njegove sestre Katarina i Matea nizale pobjede, igrale finala hrvatskog Kupa, polufinala doigravanja za prvaka Hrvatske...

Imao 36 nastupa

Za Square je igrao od 15. prosinca 2014., a nastupao je u kategoriji kadeta i juniora te je bio jedan od najvažnijih igrača kadetske momčadi koja je osvojila treće mjesto na državnom prvenstvu.

Debi u seniorskom dresu imao je protiv Futsal Dinama 12. svibnja 2017. u Dubrovniku, a posljednji nastup upisao je u Šibeniku protiv FC-a Crnica 14. travnja 2018. Zabilježio je ukupno 36 nastupa za seniorsku momčad.

Svojim igrama i zalaganjem prošle godine dobio je poziv u reprezentaciju Hrvatske u uzrastu do 19 godina. Sport mu je obilježio život, od djetinjstva je trenirao džudo i mali nogomet.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 09:13