TKO SU STRADALI U ELEKTRANI

VELIKA TUGA ZA STRADALIM RADNICIMA Radnik HEP-a i šef Mjesnog odbora Drvenika od vatrene su stihije pobjegli u smrt, dok se za roniocem još traga

 
Slijeva na desno: Mato Maškarić, Ivica Zvrko i Davor Pozniak

Konavle tuguju za radnicima stradalima u stravičnom požaru Hidroelektrane Dubrovnik. Nakon nestanka prvo je pronađeno tijelo Mate Maškarića (35), radnika HEP-a iz Smokovljana, i to oko 14 sati na sredini 500-metarskog kanala koji vodi od postrojenja u more. Od njega se i preko društvenih mreža opraštaju ljudi koji su ga voljeli. Po tim porukama može se zaključiti da je bio sjajan čovjek.

Njegov kolega Ivica Zvrko (47) je iz konavoskog sela Drvenik. Njegovo tijelo na plaži Ključice pronašli su stanovnici Cavtata, koji su se uključili u potragu. Pronađen je otprilike kilometar dalje od kanala koji je njegovo tijelo izbacio u more. Don Stipo Miloš, župnik župe Privorje kojoj pripada i mjesto Drvenik, odakle je rodom Ivica, dobro poznaje stradalog i njegovu obitelj.

- Baš mi je ovih dana pomagao kad sam išao u blagoslov kuća. Bio je aktivan i u izgradnji mjesne crkve u Drveniku. Tih, samozatajan čovjek, uvijek spreman pomoći. Uvijek mi je bio pri ruci, što god trebalo mjestu i župi, rekao je don Miloš, koji je u petak posjetio obitelj stradalog, inače predsjednika Mjesnog odbora Drvenika, te im pružio riječi utjehe.

Za Davorom Pozniakom (33) još se traga. On je Dubrovčanin, strastveni je ronilac i ribič.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 23:27