ZLOČIN U ĐAKOVU

VIDEO: CENTAR ZA SOCIJALNU SKRB UPOZORIO POLICIJU NA UBOJICU, ĐAKOVAČKA POLICIJA POD ISTRAGOM! Kod ubojice pronašli putovnicu i više od 10.000 kuna

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 10.07.2019. u 10:52

HRT Screenshot, Vlado Kos / CROPIX

Načelnik Policijske uprave osječko-baranjske Ladislav Bece izjavio je danas da je uhićeni osumnjičenik za ubojstvo i teško ranjavanje u Centru za socijalnu skrb planirao napustiti đakovačko područje te da se zbog tog slučaja i đakovačka policija našla pod izvanrednim nadzorom

Ladislav Bece, načelnik PU osječko-baranjske o ubojstvu u Đakovu, izvijestio je novinare da je kod osumnjičenog ubojice u trenutku uhićenja pronađeno vatreno oružje koje je posjedovao ilegalno, veću količinu novaca i putovnicu, na temelju čega se zaključuje da je Andrija Drežnjak (60) planirao napustiti Hrvatsku.

 

Usporedo s kriminalističkim istraživanjem provodi se i izvanredni nadzor i unutarnja kontrola na temelju saznanja da je Policijska postaja Đakovo dobila informacije da je došlo do promjene ponašanja ubojice i njegova oca. Iz Ravnateljstva policije u Zagrebu upućen je stručni tim da provjeri sva postupanja policijskih službenika i djelatnika Centra za socijalnu skrb. Načelnik otkriva da su već počeli razgovore s policijskim službenicima koje će nastaviti i danas.

Djakovo, 100719.
Blazenka Poplasen, socijalna radnica koju je ubio Andrija Dreznjak u pucnjavi u Centru za socijalnu skrb.
Na fotografiji: Ladislav Bece, nacelnik PU osjecko baranjske dao je izjavu novinarima povodom ubojstva Blazenke Poplasen.
Foto: Vlado Kos / CROPIX
Vlado Kos / CROPIX

Ladislav Bece

 

 

- Moraju se ispitati sve okolnosti postupanja policijskih službenika i djelatnika Centra za socijalnu skrb. Kada bude završen nadzor, izvijestit ćemo što su utvrdili, rekao je načelnik PU osječko-baranjske.

Ističe da je i nakon dojave policiji da je došlo do promjene ponašanja osumnjičeni ubojica dolazio u đakovački Centar dva do tri puta tjedno.

Na upit novinara, otkrio je da je kod ubojice pronađeno više od 10.000 kuna. Trenutačno se nalazi u PP Đakovo.

- Zahvaljujem se građanima Đakova na suradnji, dobivali smo razne dojave, a zadnja je bila točna, policajci interventne su u nekoliko minuta došli do njega i uhvatili ga, rekao je.

Prilikom uhićenja nije pružao otpor. Ladislav Bece također otkriva da je počinitelj otprije poznat policiji po nasilničkom ponašanju, nedozvoljenom držanju oružja, izazivanju požara i sličnim incidentima.

HRT ekskluzivno donosi snimku osumnjičenika za ubojstvo Andrije Drežnjaka iz policijske postaje Đakovo, možete ju pogledati OVDJE.

 

Više na Jutarnjem...


Tagovi

Izdvajamo