NASTAVAK SUĐENJA ZA UBOJSTVO

VIDEO: EKSKLUZIVNA REPORTAŽA SA SUĐENJA ZA UBOJSTVO KRISTINE KRUPLJAN Je li David Komšić u trenutku ubojstva bio smanjeno ubrojiv?

 
 Ronald Gorsic / CROPIX

Na Županijskom sudu u Zagrebu jučer je nastavljeno suđenje Davidu Komšiću (20) za ubojstvo trudne Kristine Krupljan (19) kojoj je 22. veljače prošle godine zadao 88 ubodno-reznih rana kad mu je rekla da prekida vezu s njim. Djevojka je ubijena u svojoj Opel Astri na parkiralištu zgrade u kojoj je živjela u Ulici sv. Josipa Radnika 16 na zagrebačkoj Peščenici.

Kao i prošli put, javnost je i danas bila isključena, ali samo s dijela rasprave. Od 11.20 sati mediji su mogli pratiti ročište koje je nakon pauze nastavljeno iznošenjem obrane Davida Komšića. Na pitanje predsjednice sudskog vijeća Sanje Mazalin hoće li iznijeti obranu, Komšić je odgovorio:

- Uz dužno poštovanje sudu, ja želim reći da u ovom postupku ne želim iznositi obranu, ni odgovarati na pitanja. Budući da nije iznosio obranu, reproducirana je snimka njegova ispitivanja iz tužiteljstva 24. veljače prošle godine. Prije obrane Komšić je rekao da je rođen 1997. u Sarajevu te da je nezaposleni konobar bez primanja i vlasnik Mercedesa iz 2008. i dva automobila marke Polo iz 2002. i 2008. godine. - Žao mi je, u šoku sam, žao mi je što je do svega toga došlo.

Nisam u stanju dalje govoriti ni odgovarati na pitanja - izjavio je Komšić. Zamjenica županijskoga državnog odvjetnika najavila je da će izmijeniti dio činjeničnog opisa optužnice i zatražila je stanku. Suđenje će se nastaviti 27. ožujka. Branitelj Davida Komšića, odvjetnik Veljko Miljević, poslije rasprave je izjavio kako su vještaci ostali kod tvrdnje da je Komšić u vrijeme ubojstva bio bitno smanjeno ubrojiv, što, prema njegovu mišljenju, bitno mijenja kvalifikaciju optužbe da se radi o ubojstvu iz osvete, nego bi se moglo govoriti, kako je rekao i u uvodnom dijelu, o ubojstvu na mah ili običnom ubojstvu. U prijevodu to znači da ako se dokaže da je Komšić bio bitno smanjeno ubrojiv, da bi kazna mogla biti do 10 godina zatvora.

Prema Miljevićevom mišljenju, Komšiću treba suditi prema Zakonu o sudovima za mladež.

No, Miljević je rekao da je sud taj koji će donijeti odluku. Zastupnik obitelji Krupljan rekao je samo kako očekuje da će sud donijeti pravilnu odluku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 21:06