SKRIVIO TEŠKU NESREĆU U ILICI

VIDEO: POGLEDAJTE KAKO SU KAMENIČKOG SA SUDA ODVELI U REMETINEC Do 'marice' je šepao, prvi put je skinuo kapuljaču, glava mu je sva u zavojima

 
 Jutarnji list

Nakon što je sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda u srijedu kasno poslijepodne odredio Marinu Kameničkom (20) jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela, krivac za strašnu nesreću u Ilici u kojoj su poginule dvije, a ozlijeđene tri osobe, odveden je u Remetinec.

Iz zgrade suda u policijski kombi odveli su ga oko 20:20 sati, a na snimci koju smo pritom zabilježili, Kamenički je vidljivo šepao, a ovoga puta nije preko glave imao navučenu kapuljaču tako da je bilo vidljivo da mu je glava sva u zavojima nakon ozljeda koje je i sam pretrpio u nesreći.

Kao što smo izvijestili, tužitelji ga terete za kazneno djelo izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu iz čl. 227. st. 1. i 4. Kaznenog zakona. Spomenute zakonske odredbe odnose se na izazivanje prometne nesreće s koja za posljedicu ima teške tjelesne ozljede i veliku materijalnu štetu te izazivanje nesreće sa smrtnom posljedicom. To znači da Kameničkom prijeti od 3 do 12 godina zatvora. Iako se nagađalo da bi ga tužitelji mogli teretiti za obijesnu vožnju, koja nosi i više od 12 godina zatvora, do toga nije došlo.

Kamenički je prije sprovođenja na sud bio na ispitivanju u Općinskom državnom odvjetništvu, u koje je doveden iz policijskog pritvora oko 15 sati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 06:59