DRAMA U I OKO ŽUPANIJSKOG SUDA

VIDEO: POGLEDAJTE REAKCIJU TATE KOMŠIĆA NAKON ŠTO MU JE SIN DOBIO 30 GODINA ZATVORA Snimili smo i mladiće koji su dobacivali Kristininoj majci

 
 Jutarnji list

David Komšić, koji je na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno osuđen na 30 godina zatvora zbog teškog ubojstva bivše trudne djevojke Kristine Krupljan, zločin je, prema obrazloženju presude, učinio na osobito okrutan način, ali ga nije planirao niti ga je izveo iz osvete.Predsjednica Sudskog vijeća Sanja Mazalin rekla je da je Kristina Krupljan cijelo vrijeme tijekom napada, u kojem joj je Komšić u automobilu zadao 88 rana, bila svjesna te je osjećala bol i strah.

S obzirom da nije trenutno podlegla ozljedama, žrtva je nekoliko minuta jako patila te je napadač osuđen za teško ubojstvo, za što je propisana kazna zatvora od 21 do 40 godina. Sutkinja je također ustvrdila kako u Komšićevom slučaju nije ispunjen ni jedan uvjet za primjenu maloljetničkog prava jer način ubojstva, stavovi i držanje nikako nisu odraz njegove dobi.

Kao olakotne okolnosti prilikom određivanja kazne Komšiću je u obzir uzeta samo mlada životna dob i bitno smanjena ubrojivost, dok je lista otegotnih okolnosti puno dulja. Činjenica da je žrtva bila trudna, što je počinitelj znao, dala je dodatnu težinu zločinu, a među otegotnim okolnostima je i činjenica da se Komšić ranije prema žrtvi ponašao agresivno i da ni u jednom trenutku nije izrazio žaljenje.

Nakon izricanja presude Komšićev otac je u sudnici povikao: "Sramota, sudite dijete jer je došlo iz Bosne", nakon čega su ga pravosudni policajci udaljili iz sudnice, a zatim je sudnicu napustila i većina članova njegove obitelji.

Sudski postupak protiv Komšića dobio je epilog i na ulici, u blizini zgrade suda gdje su jedan ili dvojica mladića, pretpostavlja se Komšićevih prijatelja, dovikivali majci ubijene djevojke dok je novinarima davala izjavu. Potom je jednog od mladića nogom u predio trbuha udario žrtvin stric. Veći sukob su spriječili članovi žrtvine obitelji i policajac koji je dotrčao iz obližnje zgrade MVP-a.

Pogledajte trenutak izricanja presude, reakciju Komšića i njegovog oca te sukob ispred zgrade suda, kao i izjave majke ubijene Kristine, njezina odvjetnika i tužiteljice:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:07