PRIPADNIK 'ZEMUNSKOG KLANA' PAO NA BAJAKOVU

VIDEO Pogledajte snimku uhićenja ubojice Miloša Simovića

ZAGREB - Srpski kriminalac Miloš Simović, povezan s ubojstvom srpskog premijera Zorana Đinđića, uhićen je u četvrtak rano ujutro dok je pokušao prijeći srpsko-hrvatsku granicu. Odbjegli član ' zemunskog klana ' uhvaćen je sinoć u 2,20 sati pri ilegalnom prelasku granice u blizini mjesta Morović.

Prema riječima glasnogovornika policije Krunoslava Borovca, Simović je bio u teškom tjelesnom stanju. Bijeg kroz šume i trenutačno vodom pune srijemske kanale ga je očioto iscrpio.

Borovec ja na konferenciji za novinare rekao kako je iz Srbije stigao zahtjev za izručenje Sretka Kalinića zvanog Zver koji se trenutačno oporavlja u Vinogradskoj bolnici. Njega je u utorak, pored zagrebačkog jezera Rakitje ranio Simović.

Glasnogovornik MUP-a je objasnio kako Zver zapravo još nije ni uhićen. Naime, on leži u bolnici i nalazi se pod policijskim nadzorom, ali formalno-pravno i dalje se ne vodi kao uhićenik.

Borovec je također izjavio kako je istraga utvrdila da su Miloš Simović, Sretko Kalinić te Cvetko Simić, čiji su dijelovi tijela prije nekoliko mjeseci pronađeni na Jarunu, imali pomoćnike u Hrvatskoj, ali je njihov boravak i bijeg pred srbijanskom policijom, koja za njima traga još od 2003. godine, financiran iz Srbije.

Podsjetimo, hrvatska policija tereti Simovića da je u utorak prilikom obračuna kod zagrebačkog jezera Rakitje pucao u Sretka Kalinića Zver, također pripadnika 'zemunskog klana', te ga teško ranio.

Ribočuvar Levi: Rekao mi je da se zove Sretko Kalinić. Kad si na samrti, sve priznaš

Miran suživot na Laništu: Isti stan koristili i Kalinić i Simović i Simić

Kalinić je smješten u Vinogradsku bolnicu gdje se oporavlja.

Obojica su u bijegu bili od atentata na srpskog premijera Zorana Đinđića u ožujku 2003. godine, a u odsustvu su osuđeni na 30 godina zatvora.

Kalinić je uz to dobio i dodatnih 40 godina zbog sudjelovanja u 19 ubojstava, tri otmice te dvije terorističke akcije.

Glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec potvrdio je da je noćas, oko dva sata iza ponoći, u blizini Bajakova sa srbijanske strane granice uhićen muškarac koji se sam predstavio kao Miloš Simović.

Navodno je prije toga, pješačeći bez dokumenata, pokušavao ilegalno preći granicu. Uhićenih je transportiran u Beograd gdje bi trebao biti potvrđen njegov identitet.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 16:41