KAKAV ULOV

VIDEO: POLICIJA PREDSTAVLJA REZULTATE AKCIJE 'FAMILIA' Narkobos iz Šestina pao je kad je došao pregledati pošiljku od 600 kilograma kokaina

Željko Puhovski / CROPIX

Vila u Mlinovima u kojoj je živio narkobos Iljmija Frljučkić

 

U 14 sati u sjedištu Ministarstva unutarnjih poslova RH će se održati konferencija za medije na kojoj će biti predstavljeni rezultati kriminalističkog istraživanja kodnog naziva „FAMILIA“.

Kriminalističko istraživanje „FAMILIA“ započeto je na inicijativu Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK), a u njemu su sudjelovale i redarstvene vlasti stranih država čiji će predstavnici nazočiti ovoj konferenciji (Srbija, Češka, Hong Kong, Francuska, Slovenija, Italija), kao i predstavnici agencija EUROPOL, DEA i FRONTEX.

Kao što smo nedavno pisali, "ključni čovjek" u toj akciji koji je pao u zajedničkoj akciji policija više država bio je Michael Dokovich (60), kojega su poznanici zvali jednostavno Majk ili Majkl, rođen je kao Iljmija Frljučkić u Podgorici u Crnoj Gori, a otad je koristio nebrojeno puno imena.

Američkim saveznim istražiteljima postao je poznat još devedesetih godina prošlog stoljeća kao Michael Dokovich i Michael Bugatti. Kada se 1994. na Floridi oženio s kćeri tamošnjeg policajca, bio je međunarodni biznismen Michael Illyriani.

U posljednje je vrijeme koristio identitete Živko Jović i Radovan Trzin. Dokovich je već dva mjeseca u zatvoru u Švicarskoj. Uhićen je prije dva mjeseca kada je došao pregledati pošiljku od 600 kilograma kokaina, koja je netom prije privatnim mlažnjakom dopremljena iz Južne Amerike.

 

Sada je pak, u Zagrebu, u potpunoj tajnosti finalizirana istraga koju su hrvatski USKOK i policija vodili s nizom institucija diljem svijeta više od godinu dana, snimajući telefonske razgovore osumnjičenika te ih tajno prateći.

Istražitelji su snimili zaista svašta: od privatnih mlažnjaka za koje su radi prikrivanja pošiljke kokaina krijumčari unajmili pravu stjuardesu i ukrcali prave putnike, preko luksuznih Mercedesa koji su u zavarenim podvozjima imali po milijun eura do posjeta južnoameričkih sicarija koje su Dokovich i njegovi suradnici pozvali na izlet te im pokazivali noćni život Zagreba.

Izdvajamo