KOD NIŠA

VIDEO: STRAVIČNA NESREĆA U SRBIJI Poginule su najmanje tri osobe kada je vlak na pružnom prijelazu naletio na autobus i doslovce ga prepolovio

 
 YouTube/Screenshot

Jutros se u Srbiji dogodila teška prometna nesreća u kojoj su najmanje tri osobe poginule. Među poginulima je i jedno dijete. Na pružnom prijelazu u Donjem Međurovu kraj Niša jutros su se oko 7:30 sati sudarili vlak i autobus, a Blic piše da je prema prvim informacijama autobus u toj nesreći prepolovljen. Od siline udarca je zadnji dio vlaka skliznuo s pruge.

Najmanje je troje ljudi poginulo, a više ih je ozlijeđeno. Strahuje se da među ozlijeđenima ima dosta djece, s obzirom da na toj autobusnoj liniji često putuju učenici. 'Za 15 minuta primili smo 30 ozlijeđenih od kojih su 10 do 12 životno ugroženih. Među teško ozlijeđenima ima i desetero djece. Riječ je o izuzetno teškim ozljedama, politraumama. U tijeku je pet izuzetno teških operacija sa neizvjesnim rezultatom. U pitanju su pacijenti sa teškim ozljedama. Bio sam u ratu, ovo je kao ratno stanje', rekao je za Blic Miodrag Lazić, direktor Hitne u Nišu.

Direktor Hitne pomoći Niš Slavoljub Živadinović rekao je za N1 da je ta služba odmah intervenirala sa sedam ekipa, a da je zatim osigurano još 10 izvanrednih ekipa.

'Ozlijeđeno je sedam naših prijatelja, a čuli smo da je jedan i poginuo', rekao je za Telegraf Radovan Jovanović iz Čokota. Njegov je sin u ovoj nesreći ozlijeđen.

'Stavio sam ga u auto i dovezao. Ima lakše ozljede kuka. Ali tamo je bilo strašno, užas jedan, sin mi je bio u šoku, nije znao ni što ih je snašlo', dodao je.

'Sjedio sam iza u busu, nisam ništa vidio, samo sam čuo udarac kada se autobus prepolocio na pola. Izašao sam van i vidio ljude kako plaču, svuda je bila krv', rekao je za Telegraf 16-godišnjak koji je i sam lakše ozlijeđen u ovoj strašnoj nesreći. Njegov je otac rekao da je bilo samo pitanje dana kad će se ovakvo što dogoditi, jer je već nekoliko puta slan apel da se na to mjesto postavi rampa.

Uzrok nesreće još se ne zna, a RTS piše da na pruzi nema rampe, no postoje druge signalizacije na cesti.

Kako javlja dopisnik Prve sa lica mjesta prizor je stravičan.

Na mjestu događaja je i željeznička Komisija za izvanredne događaje. Na tom je dijelu pruge željeznički promet u prekidu. Iz Infrastruktura željeznice Srbije je priopćeno da je u tijeku očevid.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 19:09