OPERACIJA 'SAMBA 2020'

VIDEO: U TAJNOJ AKCIJI TALIJANSKE POLICIJE PAO HRVAT S 330 KILOGRAMA KOKAINA! Pogledajte gdje je bila skrivena droga vrijedna čak 100 milijuna eura

 
 screenshot YouTube

Čak 333 kilograma kokaina skrivenog u izrezanim udubljenjima granitnih ploča i vrijednog oko 100 milijuna eura, stiglo je prije tjedan dana iz Brazila u talijansku luku La Spezia.

Talijanska financijska policija je s prstima u pekmezu zbog toga uhvatila Hrvata, Albanca, Brazilku i njezinog dečka Talijana iz Calabrije, a pretpostavlja se da je cijenjeni prah bio namijenjen pripadnicima kalabrijske 'Ndranghete koji su dalje osim na talijanskom tržištu dio tog kolača trebali proturiti i na istok Europe.

Zahvaljujući skeneru koji je detektirao kako 12 kontejnera u kojem su bile pedantno složene palete s crnim granitnim pločama imaju različitu gustoću sadržaja a potom i kilažu, istražitelji su zasukali rukave, pokrenuli akciju 'Samba 2020' te u tajnosti krenuli pretraživati kontejnere.

GUARDIA DI FINANZA
Zapljenjeni kokain

Tako su, dok su sve snimali i video kamerom, pažljivo ploču po ploču pomicali sve dok nisu na sredini svake uočili bijele pakete i u njima "bingo". Kako bi otkrili bandu koja je povezana s vrlo vrijednom pošiljkom od čak 300 paketa "bijelog snijega", iz utora su izvadili dio droge te ih popunili s drugim sadržajem nakon čega su dopustili da se kontejner, koji je došao preuzeti kamion, zaputi u jednu tvrtku za mramor u mjesto Carrara.

Kriminalisti su cijelim putem u tajnosti pratili kamion i ništa nisu prepustili slučaju, a prilikom iskrcaja kontejnera, zadovoljno su trljali ruke zbog pristigle pošiljke četiri osobe – tri muškarca i dama. No, kontejner sa 100 milijuna eura vrijednom drogom odmah je proslijeđen dalje.

GUARDIA DI FINANZA
Zapljenjeni kokain

Calabrez C.G. sa svojom brazilskom djevojkom P.B.L. te Hrvat J.M.J. i Albanac B.A. robu su dalje odvezli do drugog skladišta ni ne sluteći da su pod budnim okom financijske policije. I dok su s osmjesima na licima razdvajali granitne ploče, istražitelji su im pomrsili planove te su uhićeni zbog međunarodne trgovine kokaina.

GUARDIA DI FINANZA
Zapljenjeni kokain

Iako u svojim rukama imaju četiri osobe koje su prve preuzele drogu, pred kriminalistima je dug put kako bi se otkrili i ostali članovi te kuda je sve ta droga trebala stići i tko su kupci.

GUARDIA DI FINANZA
Zapljenjeni kokain

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 15:23