DRAMA

VIDEO: VATRENA STIHIJA U ZAGREBU Ogroman požar uništio najmanje 8 stanova u Gotovčevoj, jedna osoba ozlijeđena, na ulicu padali komadi krovišta

Nino Đula / Jutarnji list, Damir Krajač / CROPIX, Twitter

 

Jedna osoba je ozlijeđena u vatrenoj stihiji koja je izbila u utorak navečer oko 20.40 sati u Gotovčevoj ulici u Zagrebu. U borbu s požarom u stambenoj zgradi u neposrednoj blizini novog sjedišta Uskoka, poslano je sedam vatrogasnih vozila s 24 vatrogasca, a u zagrebačkoj policiji kažu da je vatra zahvatila najmanje osam stanova.

Kako su potvrdili u zagrebačkoj Policijskoj upravi, oko 20:40 stigla im je dojava o požaru u stanu na četvrtom katu zgrade, a na teren su odmah uputili službenike iz triju najbližih postaja kao i jednu grupu Interventne jedinice policije zbog osiguranja mjesta događaja i pružanja pomoći oko evakuacije stanara, dok su vatrogasci gasili požar.

- Požar se sa četvrtog kata proširio na stanove koji se nalaze na nižim katovima kao i na krovište zgrade. Najvjerojatnije je opožareno osam stanova iz kojih su svi stanari evakuirani, a kojima će Grad Zagreb osigurati smještaj odnosno zbrinuti ih, navode u zagrebačkoj policiji i napominju da zasad nemaju informacija o ozlijeđenim osobama, no iz zagrebačkog Ureda za upravljanje u hitnim situacijama priopćili su da je jedna osoba pretrpjela ozljede te ju je zbrinula jedna od nekoliko ekipa Hitne pomoći koje su stigle na teren.

FOTOGALERIJA: Veliki požar u Gotovčevoj ulici u Zagrebu

 

Kako nam je javio naš reporter s mjesta događaja, neko vrijeme su na ulicu otpadali zapaljeni dijelovi šindre s krovišta te je u jednom trenutku izgledalo kao da bi se dio konstrukcije mogao urušiti, no do toga ipak nije došlo.

Snimio: Marin Dešković

Požar su vatrogasci oko 21:30 polako počeli stavljati pod kontrolu. Na teren su stigla i vatrogasna kola s velikim šmrkovima, a nešto poslije 22 sata pripadnici JVP Zagreb podigli su veliku platformu do samog krovišta te je nekoliko gasitelja s vanjske strane obuzdavalo posljednje znake plamena.

 

Snimio: Marin Dešković

Okolnosti izbijanja vatre tek se trebaju utvrditi policijskim očevidom koji će početi sutra, a težina ozljeda spašene osobe još uvijek nije poznata.

 

 

O požaru su se nešto poslije 22 sata oglasili iz zagrebačkog Ureda za upravljanje u hitnim situacijama.

- Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba večeras u 20,42 sati zaprimila je dojavu o požaru stana u ulici Jakova Gotovca 6. Požar je zahvatio stan na trećem katu i proširio se na potkrovlje zgrade. (...) U požaru je jedna osoba ozlijeđena, pružena joj je hitna medicinska pomoć i prevezena je na bolničko liječenje. Na terenu su uz Javnu vatrogasnu postrojbu Grada Zagreba i Nastavni zavod za hitnu medicinu Grada Zagreba, Policijska uprava zagrebačka, Elektra Zagreb i Ured za upravljanje u hitnim situacijama, navodi se u priopćenju.

Nino Đula

- Spremala sam djecu na spavanje, a stan se najednom ispunio smradom. Pogledala sam kroz prozor, a dolje su ljudi već bili i vikali je l' tko zvao vatrogasce. Ubrzo je došlo puno vatrogasaca, doslovno su opkolili ulicu i krenuli gasiti. Dim je sukljao desetke metara u vis. Spustili smo se svi iz zgrade van jer nismo znali gdje točno gori, da bi se na kraju ustanovilo da je požar u susjednom ulazu - rekla je za Jutarnji jedna stanarka Gotovčeve.

Drugi stanar zgrade kaže da je vidio Hitnu kako odvozi nekog, ali "ne zna je li to njihov susjed ili su posjetitelji koji svako malo po zgradama nešto prodaju, dijele letke ili prose".

Snimio: Marin Dešković

Jedna od stanarki zgrade kaže da su i u susjednom ulazu ostali bez struje te da postoji rizik da se vatra proširi na drugi susjedni ulaz pa su svi izašli također van.

- Vatrogasci su nas potjerali na ulicu uz napomenu da ne stojimo ispred zgrade dok gase. U jednom trenutku se svima činilo kao da bi više ulaza moglo biti obuhvaćeno požarom. Doista je izgledalo zastrašujuće dok je plamen sukljao kroz krovište, poviše našeg stana, ali dijagonalno. Ne znam što bi mogao biti izvor požara. Nije naša zgrada oronula i neodržavana, nego naprotiv - mišljenja je druga stanarka Gotovčeve koja je trenutno, kaže nam, sjela u auto s djecom i ne zna kada će moći nazad u svoj stan.

Snimio: Marin Dešković

 

Snimio: Marin Dešković

Snimio: Nino Đula

 

Snimio: Nino Đula

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo