SLUČAJ PREMLAĆIVANJA

VJEKU SLIŠKA DOVELI NA ISPITIVANJE, POLICIJA ISTRAŽUJE I PETRAČEVU ODGOVORNOST Sliško je navodno prijetio: 'Zapamti ovo lice. Ubit ću te!'

 
Dovođenje Vjeke Sliška u Općinsko državno odvjetništvo
 Ronald Goršić / CROPIX

Nakon noći provedene u policijskoj pritvorskoj jedinici, na ispitivanje u prostorije Općinskog državnog odvjetništva u Zagrebu nešto prije 10 sati doveden je Vjeko Sliško (30), mladić kojeg se sumnjiči da je ispred hotela Esplanade pretukao kontroverznog poduzetnika Hrvoja Petrača kojem je ujedno i prijetio smrću.

Hoće li za njega tužiteljstvo tražiti pritvor i hoće li ga potom sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu i odrediti, doznat će se do kraja dana. Podsjetimo, obračun datira od subote u 22.25 sati kada su se Sliško i Petrač slučajno sreli ispred hotela. Navodno su se posvađali oko parkinga, a ubrzo su "pale" prijetnje i proradile šake.

Petrač je navodno prvi udario Sliška u glavu koji mu nije ostao dužan te ga je nastavio udarati i nakon što je pao na tlo. Tijekom okršaja, prema navodima kaznene prijave, Sliško je Petraču i zaprijetio riječima "Zapamti ovo lice, rekao sam ti, zapamti ovo lice. Ja sam Vjeko Sliško. Ubit ću te!" Rezime svega su teške ozljede koje je zadobio Petrač - prijelom gležnja s iščašenjem te višestruke kontuzije glave i lica s oguljotinama.

Dok je Sliško pobjegao u nepoznato te se skrivao dan i pol, dakle do jučer ujutro kada se u pratnji odvjetnika Milka Križanovića pojavio u sjedištu kriminalističke policije u Heinzelovoj gdje je odbacio krivnju te ispričao svoju verziju događaja - da su se "pokoškali" oko parkinga te da napad nije planiran otklonivši tako eventualne sumnje o možebitnoj osveti za likvidacije njegova oca Marka Sliška te strica Vjeke Sliška iz 2001. i 2003. godine.

Inače, prema posljednjem priopćenju PU zagrebačke u kojem se navodi da je Sliško predan pritvorskom nadzorniku uz odgovarajuće kaznene prijave, policija istražuje i Petračevu prekršajnu odgovornost.

- Policijski službenici PU zagrebačke provode kriminalističko istraživanje zbog prekršajne odgovornosti muškarca rođenog 1955. godine, na temelju Zakona o prekršajnima protiv javnog reda i mira - napomenuli su iz zagrebačke policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 04:16