JUTARNJI NA MJESTU STRAVE

Vlasnik kuće u čijem je dvorištu pronađena mrtva beba: ‘Od nedjelje nismo spavali...‘

Vlasnik kuće i njegova nećakinja u šoku očekuju kraj istrage u koju se uključio i HGSS sa psima

Štef Grilec i nećakinja Romana

 Snimio čitatelj/Privatna Arhiva

Mjesto iznad Hlevnice, mjesta na hrvatsko-slovenskoj granici u Općini Đurmanec, gdje je u nedjelju oko podne pronađeno mrtvo tijelo novorođene bebe, i jučer je do 15 sati bilo pod policijskom opsadom. Uz policiju, na teren je izašao HGSS sa psima, kako bi se pokušalo pronaći što više tragova koji bi doveli do osobe ili osoba koje su tu ostavile tek rođeno dijete. Budući da su svi akteri istrage otišli s mjesta događaja, uviđaj je očito završio.

Susjedi su u šoku i šutljivi. Ipak, Jutarnji je uspio jučer doći do vlasnika kuće u čijem je dvorištu pronađeno dijete i razgovarati s njim i njegovom nećakinjom Romanom Karničar, koja se i te nedjelje, kao i svake druge, uputila na ručak k svom ujaku Štefu Grilecu, koji u bijeloj kući uz lokalnu cestu NC3 "Hlevnica" Cestarci - Hustići, živi sam. Kasnila je, dogovor je bio u podne, ali ima malu bebu pa je za nju vrijeme relativan pojam. Ni stotinjak metara od ujakove kuće, zaustavili su je policajci, iza njih je bila razvučena policijska traka. Prolaz je bio zabranjen. Bilo ju je strah da se nije što dogodilo ujaku jer na njegovu je gruntu bilo sve puno policije. Okrenula se i došla obilaznim putem, ujak je bio živ i zdrav, a na vrata njegove kuće u kojoj živi sam, oko 15 sati pokucali su kriminalisti. Tada su doznali da je na ujakovu zemljištu, malo dalje od same kuće, pronađeno mrtvo tijelo.

image

Tijelo novorodjenčeta pronađeno je u nedjelju među nabacanim otpadom u selu Hlevnica u općini Đurmanec

Zeljko Hajdinjak/Cropix

Blijedi kriminalisti

- Bili su vrlo blijedi, kao da im je mučno. Ispitivali su nas gdje smo bili tih dana, nisu otkrivali zašto. Tek kad sam ih pitala je li mrtva osoba u pitanju, jer da je sudar ne bi bilo toliko policije, doznali smo da je riječ o bebi - rekla je za Jutarnji Romana. Jednog od policajaca poznaje i on joj je kasnije rekao da u 20 godina službe nije vidio takav prizor. Iako dosad nije službeno potvrđeno, svi u svjedočenjima govore da su bebu vjerojatno već napale životinje, što se moglo vidjeti po stanju tijela.

Ni Romana ni njezin ujak, potvrdio nam je i on sam, od nedjelje nisu spavali.

- Vidim sliku koju nisam vidjela - kaže Romana.

image

Štef Grilec i nećakinja Romana

/Privatna Arhiva

- Pa zamislite kad vam u dvorištu nađu nešto tako strašno, mrtvo novorođenče - uznemiren je Štef. Romana kaže da je možda i ona sama, kad je u petak išla k ujaku, prošla onuda, a da nije primijetila ništa. Muči je to sad jako, i sama ima bebu.

Na napise da je beba pronađena u smeću su ljuti jer se šire dezinformacije, a "to je sad najmanje što treba raditi".

- Tu je ujak ostavio krupni šljunak nakon popravka puta do kuće. Beba je, navodno, pronađena na vrhu te hrpice - kaže Romana. Ona je i sama nekad živjela tu, na istom imanju.

Štef Grilec je vozač kamiona, mora raditi i u ovom mu je stanju sve to vrlo teško. Policijska traka je sad na dva metra od ulaza u njegovu garažu.

Zona očevida

- Kad sam ujutro u nedjelju oko četiri sata otišao na posao, sve se činilo u redu. Nisam ništa ni ikoga vidio. Kad sam se vratio, ispred moje kuće bila je policija i traka zone očevida. Samo se nadam da će se što prije otkriti istina jer ovo nas je sve šokiralo - zaključuje Štef.

Prema zasad dostupnim informacijama, uz bebu je pronađen i dio deke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2023 11:48